Гурток “Зовнішньоекономічна діяльність підприємств”

НАУКОВИЙ ГУРТОК “ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВ

МЕТА ТА ЗАВДАННЯ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ

поглиблене вивчення проблем сучасної зовнішньоекономічної діяльності та організація і проведення наукових досліджень студентами в галузі зовнішньоекономічної діяльності

ДІЯЛЬНІСТЬ НАУКОВОГО ГУРТКА

Діяльність наукового гуртка, як осередку студентства, зацікавленого у сучасних проблемах зовнішньоекономічної діяльності України, розпочалась навесні 2012 року. Ініціатива створення гуртка ґрунтувалась на необхідності розширеного вивчення проблематики зовнішньоекономічної діяльності у контексті актуальних викликів міжнародного середовища, адже тенденції, що властиві світовому економічному простору принципово змінюють підходи до управління підприємствами, техніки ведення конкурентної боротьби, вимоги до товарів і послуг, що пропонуються ринку.

Дунська А.Р.

д.е.н., професор

Коло наукових інтересів гуртка охоплює такі сучасні проблеми зовнішньоекономічної діяльності:

  • Ефективна організація ЗЕД на промислових підприємствах.
  • Розширення високотехнологічного експорту підприємств.
  • Форми міжнародного співробітництва.
  • Засади міжнародної конкурентоспроможності підприємств.
  • Підходи до організації контрактної роботи.
  • Методичні аспекти зовнішньоторгового ціноутворення.
  • Регулювання здійснення зовнішньоекономічної діяльності суб’єктами ЗЕД.
  • Інформаційне забезпечення зовнішньоекономічної діяльності.
  • Дослідження українських експортоорієнтованих галузей в структурі світового ринку (машинобудування, хімічна промисловість).
  • Методика оцінки експортного потенціалу галузі та окремого підприємства.

Результатами поглибленого вивчення зовнішньоекономічної діяльності стало визнання наукових доробків студентів на Всеукраїнських конкурсах наукових робіт та їх участь у фахових олімпіадах зі спеціальності.

Так, у 2015 році ІІІ місце отримала наукова робота Зінченко Дарини на тему «Удосконалення організаційно-економічного забезпечення імпортних операцій підприємства (на прикладі ТОВ «Український папір»)» у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт у галузі науки «Менеджмент», що проводився у м. Київ на базі Київського національного університету ім. Т. Шевченко

У 2016 році ІІІ місце отримала наукова робота Соколової Юлії на тему: «Організація зовнішньоекономічної діяльності підприємства (на прикладі ПрАТ «МТС Україна»)»  у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук за напрямом  «Економіка транспорту і зв’язків», що проводився у м. Харків на базі Харківського національного автомобільно-дорожнього університету.

У 2017 році ІІ місце посіла Сич Оксана у фаховій олімпіаді зі спеціалізації «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності», що проводилась у м. Київ на базі Київського національного торгово-економічного університету.


У 2019 році на Всеукраїнському конкурсі дипломних робіт зі спеціальності  «Менеджмент» за спеціалізацією «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності», що проводився на базі Одеського національного політехнічного університету, випускники магістратури та бакалаврату  кафедри менеджменту здобули два дипломи І ступеня та одну грамоту:

  • Красюк Анастасія отримала диплом І ступеня за магістерську дисертацію на тему «Управління ефективністю імпортної діяльності підприємства» (науковий керівник – проф. Дунська Алла Рашидівна);
  • Стоян Софія отримала диплом І ступеня за дипломну роботу бакалавра на тему «Формування стратегії зовнішньоекономічної діяльності підприємства в умовах спаду ділової активності на зовнішньому ринку» (науковий керівник – проф. Дунська Алла Рашидівна);
  • Антоненко Дар’я отримала перемогу у номінації «за практичну цінність запропонованих заходів» та отримала грамоту за дипломну роботу бакалавра «Планування розширення зовнішньоекономічної діяльності підприємства» (науковий керівник – проф. Дунська Алла Рашидівна)

Також у 2019 році студентська команда «Vires Animi», яка сформована із активних членів гуртка – студентів ІІ курсу групи УВ-82 здобула перемогу на Всеукраїнському конкурсi «LoNG – 2019» (Look of New Generation / Погляд нового покоління).

Наразі члени гуртка задіяні у реалізації спільного дослідницького проекту КПІ ім. І. Сікорського та Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України «Синергія знань, досвіду та креативності заради майбутнього» за напрямом «Політики економічного прориву: світовий досвід» за менторства Дунської А. Р.


ПЛАН РОБОТИ НАУКОВОГО ГУРТКА НА 2021-2022 н.р.

ПЛАН РОБОТИ НАУКОВОГО ГУРТКА НА 2019-2020 н.р.

ПЛАН РОБОТИ НАУКОВОГО ГУРТКА НА 2018-2019 н.р.

ПЛАН РОБОТИ НАУКОВОГО ГУРТКА НА 2016-2017 н.р.

Звіт 2018-2019 роки

Звіт 2017-2018 роки

Звіт 2016-2017 роки

Звіт 2016 рік

Звіт 2015 рік

Звіт 2014-2015 роки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *