Досвід Студентів

ДОСВІД СТУДЕНТІВ

2022, TETIANA APENKO, Erasmus+ Friedrich Schiller Univesity (FSU) Jena (Germany)
3.10.2021-10.10.2021, БУРИЙ Є., БУРТОВА А., Youth Exchange MOVE - Manufactory of Visual Education, Ольштин, Польша

За тиждень встигли познайомитись з учасниками з різних країн, поспілкувались з італійцями, французами, поляками, разом у команді створювали власну короткометражку за заданою темою “Normalność”. Встигли відчути себе у ролі акторів, операторів і сценаристів.
Сам кінофестиваль в Ольштині був вражаючим. Ми мали можливість переглядати фільми різних жанрів , обговорювати їх із молоддю з інших країн, слухати цікаві лекції та взяти участь у заходах, присвячених кіно. Ця подія дала можливість по-іншому поглянути на світ навколо, розширити свої культурні знання та вдосконалити мовні навички.
Найкращим аспектом обміну були нові друзі з інших країн. Ми провели багато часу разом, ділилися своїми культурними особливостями, мовами та досвідом. До цих пір підтримуємо контакт та іноді обмінюємось повідомленнями.

11.05.2021-18.05.2021, БУРИЙ Є.,Romania

“Play it, Do it!” – міжнародний тренінговий курс, що проходив у містечку Одорхею-Секуєск. Враховуючи попередній досвід участі у проєктах мобільності, поїхав у ролі не лише учасника, але й лідера команди від України. Додатковими обовʼязками була консолідація документів з подорожі кожного учасника та передача організаторам для коректного відшкодування суми після проєкту, також комунікація що подобається, а що ні. Такі проєкти насправді дуже відкриті, і навіть якщо тобі не сподобалась вечеря – ти можеш сказати про це на щоденних зустрічах команди, і можна буде передати організаторам, щоб вони вирішили щось.
На проєкті мали багато сесій про молодіжну роботу, розроблювали власні якісь тренінги та проводили їх для інших учасників.
На заходах такого формату можна завести корисні знайомства з представниками різних європейських організацій, наприклад якщо у майбутньому ви захочете самостійно провести схожий обмін.

10.08.21-18.08.21, ПОПОВИЧ В., МАМАДЖАНОВ А., Youth Exchange Португалія, Іспанія, Польща, Румунія та Україна

10 днів. 5 країн: Португалія, Іспанія, Польща, Румунія та Україна. 

Василь Попович і Артем Мамаджанов гр. УВ-81 з 10.08-18.08.21 взяли участь в проекті «Turn It  Up»

Учасники отримали досвід роботи міжнародній команді, розробили спільні ідеї, працювали над створенням і презентацією Start-Up проекту.

11.05.2021-18.05.2021, БУРИЙ Є.,Вірменія

Упродовж 10 днів я брав участь у молодіжному обміні «Talented hands on the wall» у місті Діліжан, Вірменія. Він був присвячений багатьом питанням, зокрема: права людини, міжкультурний діалог та мистецтво як засіб вираження активної соціальної позиції. Більше тижня я працював в мультикультурному середовищі з молодими людьми з Польщі, Іспанії, Німеччини, Вірменії. Ми мали сесії про способи вирішення конфліктів, різного роду мистецькі воркшопи. Основним завданням нашої роботи став мурал, який ми зробили спільно для місцевої муніципальної школи.
Організація, що проводила відбір на проєкт, мала на меті залучити якомога більше учасників з Полтавського регіону для розвитку місцевої молоді. Я родом з Полтави, тому долучився до заходу, з учасниками мали багато спільного і вже як два роки ми підтримуємо звʼязок один з одним.
Проект фінансується фондом Еразмус, тому витрати на транспорт повністю повертаються, а проживання та харчування забезпечує приймаюча організація. Насправді це унікальна можливість для молоді, адже це яскравий приклад неформальної освіти.

11.05.2021-18.05.2021, БУРИЙ Є., Germany

У першому семестрі мого навчання в КПІ був відібраний до участі в міжнародному обміні в місті Бремен, Німеччина. «Influence the Food Print!», саме така була назва проєкту, мав на меті підняти обізнаність учасників про культуру споживання в різних країнах та сучасні практики у сільському господарстві.
Значна частина заходів на проєкті проводилась у мультинаціональних командах, коли представники різних країн отримували одну тему та мале підготувати презентацію для інших – це ідеальна практика для тренування комунікативних навичок англійської, методів презентації інформації та утримання уваги аудиторії. Також мали можливість відвідати музей науки У Бремені (Universum).
Кожен учасник самостійно планував власну подорож з та до місця проведення проєкту, зазвичай організатори дозволяють не одразу вилітати з країни, а наприклад упродовж трьох днів по закінченню. Це зроблено для того, аби молоді люди мали можливість відвідати додатково, вже самостійно, інші міста цієї країни. Мій зворотній літак був з Берліну, то я мав змогу день провести у столиці Німеччини.

08.04.2019-16.04.2019, МЕЛЬНИК А., Council Meeting Tampere ESTIEM, Фінляндія


Давно мріяла відвідати країни Скандинавії. Як то кажуть, мрії збуваються.
Я подалась взимку на Council Meeting європейської студентської організації ESTIEM, яка, на щастя, є і в КПІ. Тому цієї ж весни я вже була в Фінляндії (в місті Тампере) на цьому івенті в ролі делегата від Локальної групи Київ (Київська частина ESTIEM).

Його суть полягала у координації діяльності ESTIEM. Протягом тижня на івенті я разом з іншими 250 європейськими студентами відвідувала Генеральні асамблеї: звіти від лідерів різних проектів, подачі на керуючі посади в організації, пропозиції щодо змін і голосування щодо них.
Крім цього була можливість взяти участь у різноманітних тренінгах (від аналізу Big Data, до таргетованого PR). Я обрала «Внутрішній воїн» на якому тренери з ESTIEM розповідали про те, що для всіх вчинків людей існують причини, та розбирали разом різні негативні історії з життя і як можна було б це змінити, виходячи з причин такої поведінки людей в цій ситуації.

Мабуть найбільш інтригуючими були вечірні активності. Круто після тяжкого дня просто рослабитись в гарячій ванні надворі серед снігу і після того залізти в крижану воду (ніколи не думала, що наважусь). Ще однією з традицій є «сітсіт», який чимось нагадує наше українське весілля: тости, традиційні пісні, танці.

Цей івент буду згадувати з найщирішими емоціями ще багато років.
І сподіваюсь, що ще не один раз ESTIEM мене приведе до Фінляндії.

2019, БУКРЄЄВА К., Еразмус+ в Університеті м. Гронінген (Нідерланди)

Студентка факультету менеджменту та маркетингу Катерина Букрєєва навчається на 6 курсі магістратури КПІ та одночасно за програмою кредитної академічної мобільності Еразмус+ в Університеті м. Гронінген (Нідерланди).

Сам університет – неймовірний! Головна будівля, звісно, трохи схожа на Хогвартс. А от навчальні корпуси сучасні – як у кіно. Тут все для студентів: повсюди дивани, столики, комп’ютери, гарні аудиторії, обладнані комп’ютерами та проекторами. І вже ж почалося навчання: лекції, презентації, assignmentи. Незвично та цікаво!

2019, БРОЖКО О., Erasmus+ Friedrich Schiller Univesity (FSU) Jena (Germany)

Леції від професорів з професійним та міжнародним досвідом викладання, робота у міжнародній групі (студенти понад з 50 країн світу), вивчення німецької мови від носія, можливість заняття спортом у понад як 300 курсах, безкоштовний проїзд у всьому громадському транспорті землі, життя у «зеленому серці Німеччини» – ось що вас чекає тут. 

Якщо ви би хотіли спробувати пожити у найбагатшій країні ЄС, почати вивчати або підтягнути знання у другій мові по поширеністю у Європі, пізнати поближче німецьку культуру та традиції, то Єна – чудовий вибір для вас. Єнський університет ім. Фрідріха Шиллера має змогу реалізувати все задумане.

Я дуже щасливий, що мені випала навчатися у Єнському університеті. Це неймовірний досвід й враження які точно стануть мені у нагоді в майбутньому.

2016-2018, АРТЕМЕНКО О., Єнський університеті ім.Шиллера (Німеччина)

Ольга Артеменко (ФММ, магістр, 2016-2018) паралельно з отриманням ступеня магістра в КПІ семестр навчалася в Єнському університеті ім.Шиллера (Німеччина).

2018, АНДРІЙЧУК М., Strategic Relationship Marketing в George Brown College м.Торонто (Канада)

Михайло Андрійчук, отримав диплом бакалавра ФММ у 2018 році, зараз опановує Strategic Relationship Marketing в George Brown College м.Торонто (Канада).

2018, КУЛИК Є., Humber College м.Торонто (Канада)

2018, ГОРЕЛОВ Д.,  Університет Вістула у Варшаві (Польща).

Дмитро Горелов, отримав диплом бакалавра ФММ у 2018 році, нині навчається в магістратурі Університету Вістула у Варшаві (Польща).

2018, СЕМЕНЧЕНКО М., Університет Гумболда в Берліні (Humboldt University of Berlin)

Семененко Марія, отримала диплом бакалавра ФММ у 2018 році, нині навчається в магістратурі в Університеті Гумболда в Берліні (Humboldt University of Berlin) за програмою Бізнес-адміністрування (M.Sc. Business Administration). Програма надає можливості спеціалізації в таких напрямах як Підприємництво, Фінансова економіка, Бухгалтерський облік, Маркетинг, Менеджмент, Інформаційні системи, Дослідження операцій, тощо. Марію дуже до душі можливість повністю обирати предмети і спробувати себе в різних напрямках під час навчання. Навчання в Німеччині передбачає великий рівень самостійності і самоорганізації. На думку Марії, це створює простір для креативності і надає гарний шанс покращити свою силу волі. Студентка зазначає, що в бібліотеці в університеті проводять значно більше часу, ніж зазвичай проводять на роботі і під час екзаменів пошук вільного робочого місця перетворюється на 30-хвилинний квест.

 “В нашому університеті навчаються без перебільшення люди з усього світу. Така мультинаціональна атмосфера дозволяє дізнатися набагато більше про культурні відмінності і неодмінно збагачує світогляд. Навчання зазвичай проходить англійською мовою, хоча є і деякі предмети, які викладаються лише німецькою. Не можна не зазначити, що життя в Берліні це особливий і незабутній досвід. По-справжньому молодіжне місто заповнює кожний вільний від навчання день цікавими заходами та подіями.”

21.10.18 - 27.10.18, FEDOROVA YULIA, BRAIN TRAINER

2015 - 2016., БУЗИННИК О., Middle East Technical University (Анкара, Туреччина).

Мені подобається поєднувати корисне з приємним. Саме цією настановою я керувалася під час навчання в METU (Middle East Technical University, Ankara), де із задоволенням поєднувала навчання (мету моєї поїздки), подорожі та знайомство з новими друзями Erasmus, що стали моєю міжнародною «сім’єю».

Зараз Оксана здобуває ступінь магістра (Master of Science in Business Analytics) в BI Norwegian Business School (Oslo, Norway).

ЛІТНЯ ШКОЛА В БОЛГАРІЇ 2010-2013 роки