НАУКА – СЕМІНАРИ

СЕМІНАРИ

2023 рік

2 листопада 2023 в КПІ імені Ігоря Сікорського відбувся міжнародний семінар “ШІ для викладачів: основи”

2 листопада 2023 в КПІ імені Ігоря Сікорського відбувся міжнародний семінар “ШІ для викладачів: основи”. Доцент Пічугіна М. від ФММ та доцент Павлишин Ірена від факультету інжинірингового менеджменту Познанського університету технологій зібрали викладачів кафедри менеджменту підприємств, щоб розповісти, як використовувати ШІ в освіті.
Модератори використовували багато прикладів та практичних вправ, щоб допомогти учасникам краще зрозуміти, як працювати з інструментами ШІ.
Якщо Ви викладач і хочете дізнатися більше про ШІ, рекомендуємо відвідати наступний семінар “ШІ для викладачів”

20 вересня 2023 р. , обговорення результатів роботи аспірантів за 2022-2023 н.р.

20 вересня 2023 року відбувся семінар-звітування аспірантів з виконання індивідуального плану роботи за 2022-2023 навчальний рік. У презентаційних матеріалах аспіранти представили результати опанування освітньої (1 і 2 курс) та наукової складової навчання за рік. Оцінювали результати роботи аспірантів група експертів – д.е.н., проф. Дунська А.Р., д.е.н., проф. Кравченко М.О., к.е.н., доц. Мохонько Г.А., к.е.н., доц. Шендерівська Л.П., к.е.н., доц. Гук О.В., к.е.н., доц. Савицька О.В. у голові з завідувачкою кафедри менеджменту підприємств –  д.е.н., проф. Дергачовою В.В. Аспіранти показали високий рівень підготовки та були рекомендовані до продовження навчання в аспірантурі. Процедуру звітування проходили:

1 курс навчання (2022 рік вступу): Байло О.О., Огінський О.С., Пінчук О.В., Салабай В.О., Трубніков А.Г.

2 курс навчання (2021 рік вступу): Прудкий В.В.

3 курс навчання (2020 рік вступу): Вовк О.А.

4 курс навчання (2016 рік вступу): Бондар В.Ю.

16.03.2023 р., Проектний аналіз інноваційної діяльності – лекція провідного інженера-аналітика ПРаТ «НМКЗ»

16 березня 2023 року аспіранти Байло Олександр, Салабай Владислав та Хлебинська Олександра прийняли участь у лекції з подальшою дискусією від провідного інженера-аналітика відділу перспективного розвитку ПРаТ «НМКЗ» Симоненко Тетяни Григорівни. Обговорювались питання створення прогресивних технологічних можливостей підприємств гірничо-металургійного комплексу шляхом постання високопродуктивного конкурентоспроможного обладнання.

01.03.2023 р. науково-методичний семінар в рамках Школи наукових керівників ФММ «Імперативи реалізації програми підготовки докторів філософії в нових умовах».

Доповідачі: д.е.н., проф., декан ФММ Кравченко М.О., д.е.н., проф., зав. кафедри економічної кібернетики Бояринова К.О., к.е.н., доц., доцент кафедри менеджменту підприємств Кузнєцова К.О.

Теми, що були розглянуті на семінарі: «Підготовка докторів філософії: основні положення та нормативні документи», «Підготовка до процедури захисту дисертації для здобувачів ступеня доктора філософії: часові межі та етапи». Захід дозволив посилити інформаційну підтримку діючих і потенційних наукових керівників здобувачів ступеня доктора філософії за спеціальностями 051 Економіка, 073 Менеджмент, 075 Маркетинг.

2022 рік

20.10.2022 р. науково-методичний семінар в рамках Школи наукових керівників ФММ  «Формування наукового потенціалу факультету на засадах якості та результативності підготовки докторів філософії: виклики, практика, досвід».

Доповідачі: д.е.н., проф., декан ФММ Кравченко М.О., д.е.н., проф., зав. кафедри менеджменту підприємств Дергачова В.В., д.е.н., проф., зав. кафедри міжнародної економіки Войтко С.В., к.е.н., доц., заст. декана з наукової роботи Кухарук А. Д.

Теми, що були розглянуті на семінарі: «Нормативні орієнтири підготовки докторів філософії», «Практика використання логічної схеми Ашерова щодо підготовки дисертаційних робіт», «Забезпечення результативності підготовки докторів філософії: мотивація та моніторинг».

Питання, які було сформульовано науковцями кафедри менеджменту підприємств, міжнародної економіки, промислового маркетингу, економіки і підприємництва, економічної кібернетики сприяли розширенню проблематики семінару та створили підґрунтя для продовження плідних зустрічей в межах запровадженої ініціативи.

2021 рік

Лекція-семінар на тему : «Транспортна система України, та її місце у світовій транспортно логістичній системі»

Лекція-семінар на тему : «Транспортна система України, та її місце у світовій транспортно логістичній системі», 09.02.2021 р., в дистанційному онлайн-режимі. К.е.н., доц. Копішинська К. О. представила актуальні дослідження у сфері транспортної інфраструктури, обґрунтувала істотний потенціал для розвитку транспортної інфраструктури в Україні. Участь взяли студенти 4 курсу, які навчаються за спеціальністю 073 «Менеджмент», за освітньо-професійною програмою «Менеджмент і бізнес-адміністрування» та сертифікатними програмами «Менеджмент міжнародного бізнесу», «Менеджмент інвестицій та інновацій», «Логістика». Участь узяло 73 студенти.

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Конкурентоспроможність інноваційних лідерів»

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Конкурентоспроможність інноваційних лідерів», 12.02.2021 р., в дистанційному онлайн-режимі. Участь взяли студенти 4 курсу, які навчаються за спеціальністю 073 «Менеджмент», за сертифікатною програмою «Менеджмент інвестицій та інновацій». Організаційний комітет: к.е.н., доц. Артеменко Л. П., д.е.н., проф. Жигалкевич Ж М., к.е.н., проф. Смоляр Л. Г., к.е.н., доц. Копішинська К. О., к.б.н., доц. Ситник Н. І., к.е.н., доц. Гук О. В., к.е.н., доц. Салоїд С. В. Узяло участь 17 студентів.

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Експрес-аналіз у системі YouControl»

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Експрес-аналіз у системі YouControl», 27.02.2021 р., в дистанційному онлайн-режимі. Студенти отримали запрошення на проходження онлайн-курсу «Інструкція з використання інструментів You Control», який знайомить з можливостями налаштування параметрів, користування підказками системи, особливостями навігації системи You Control. Участь взяли студенти 4 курсу, які навчаються за спеціальністю 073 «Менеджмент», за освітньо-професійною програмою «Менеджмент і бізнес-адміністрування» та сертифікатними програмами «Менеджмент міжнародного бізнесу», «Менеджмент інвестицій та інновацій», «Логістика». Організаційний комітет: к.е.н., доц. Артеменко Л. П., д.е.н., проф. Жигалкевич Ж М., к.е.н., проф. Смоляр Л. Г., к.е.н., доц. Копішинська К. О., к.б.н., доц. Ситник Н. І., к.е.н., доц. Коцко Т. А. , к.е.н., доц. Гук О. В., к.е.н., доц. Салоїд С. В. Узяло участь 60 студентів.

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Зміст і технологія складання фінансових бюджетів»

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Зміст і технологія складання фінансових бюджетів», 03.03.2021 р., в дистанційному онлайн-режимі. Участь взяли студенти 4 курсу, які навчаються за спеціальністю 073 «Менеджмент», за освітньо-професійною програмою «Менеджмент і бізнес-адміністрування» та сертифікатними програмами «Менеджмент міжнародного бізнесу», «Менеджмент інвестицій та інновацій», «Логістика». Організаційний комітет: к.е.н., доц. Савицька О. М., , к.е.н., доц. Лученко І. С., к.е.н., доц. Мохонько Г. А., к.е.н., доц. Пічугіна М. А., к.е.н., доц. Шкробот М. А., к.е.н., доц, Жалдак Г. П. Узяло участь 63 студенти.

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Апробація методів тайм-менеджменту»

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Апробація методів тайм-менеджменту», 09.03.2021 р., в дистанційному онлайн-режимі. Участь взяли студенти 1 курсу, які навчаються за спеціальністю 073 «Менеджмент», за освітньо-професійною програмою «Менеджмент і бізнес-адміністрування». Організаційний комітет: к.е.н., доц. Воржакова Ю. П., д.е.н, проф. Бояринова К. О., к.е.н., доц. Нагорна І. І., к.е.н., доц. Артеменко Л. П., ст. викл. Ведута Л. Л., к.е.н., доц. Воржакова Ю. П., к.е.н., доц. Чупріна М. О., асист. Бондар В. Ю. Узяло участь 36 студентів.

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Ергономістика у презентаціях»Науково-практичний семінар студентів на тему:
«Ергономістика у презентаціях»

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Ергономістика у презентаціях», 12.03.2021 р., в дистанційному онлайн-режимі. Обговорювалися правила і методи оформлення схем, таблиць, графіків, засоби оптимізації текстової інформації. Участь взяли студенти 2 курсу, які навчаються за спеціальністю 073 «Менеджмент», за освітньо-професійною програмою «Менеджмент і бізнес-адміністрування» та сертифікатними програмами «Менеджмент міжнародного бізнесу», «Менеджмент інвестицій та інновацій», «Логістика». Організаційний комітет: к.е.н., доц. Воржакова Ю. П., д.е.н, проф. Бояринова К. О., к.е.н., доц. Нагорна І. І., к.е.н., доц. Артеменко Л. П., ст. викл. Ведута Л. Л., доц. Чупріна М. О., асист. Бондар В. Ю. Узяло участь 69 студентів.

Онлайн-семінар на тему: «Конкурентоспроможність міжнародного бізнесу: сучасні кейси» з Аліною Стрілець, експертом-аналітиком “Enterprise Europe Network”

Онлайн-семінар на тему: «Конкурентоспроможність міжнародного бізнесу: сучасні кейси» з Аліною Стрілець, експертом-аналітиком “Enterprise Europe Network”, 15.03.2021. Розглянуто сучасні приклади конкурентоспроможних моделей міжнародних компаній. Визначено перспективи глобалізації бізнесу вітчизняних підприємств. Участь узяли студенти 4 курсу, які навчаються за спеціальністю 073 «Менеджмент», за освітньо-професійною програмою «Менеджмент і бізнес-адміністрування» та сертифікатними програмами «Менеджмент міжнародного бізнесу», «Менеджмент інвестицій та інновацій», «Логістика». Організатор семінару – к.е.н., доц. Артеменко Л. П. Узяло участь 58 студентів

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Тайм-менеджмент у роботі менеджера»

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Тайм-менеджмент у роботі менеджера», 18.03.2021 р. в дистанційному онлайн-режимі. Обговорювалися методи планування робочого часу, прийняття рішень з інструментами тайм-менеджменту, застосування матриці Ейзенхауера, діаграми Ганта, уникнення «пожирачів часу». Участь узяли студенти 1 курсу, які навчаються за спеціальністю 073 «Менеджмент», за сертифікатною програмою: «Менеджмент міжнародного бізнесу». Організаційний комітет: к.е.н., доц. Манаєнко І. М., д.е.н., проф. Дергачова В. В., д.е.н., проф. Дунська А. Р., к.е.н., доц. Колешня Я. О., к.е.н., доц. Кузнєцова К. О., к.п.н., доц. Пермінова С. О. Узяло участь 23 студенти.

Онлайн-семінар на тему: «Стратегічне планування конкурентоспроможності» з Анжелікою Нікітенко

Онлайн-семінар на тему: «Стратегічне планування конкурентоспроможності» з Анжелікою Нікітенко, власницею бренду взуття Angie Lee, 29.03.2021 р. Студенти отримали практичні поради щодо експертизи бізнес-ідей, пошуку ринкової ніші, напрямів інноваційного розвитку, планування і досягнення конкурентоспроможності. Здобувачі вищої освіти отримали пропозиції працевлаштування, співпраці. Участь узяли студенти 4 курсу, які навчаються за спеціальністю 073 «Менеджмент», за освітньо-професійною програмою «Менеджмент і бізнес-адміністрування» та сертифікатними програмами «Менеджмент міжнародного бізнесу», «Менеджмент інвестицій та інновацій», «Логістика». Організатор семінару – к.е.н., доц. Артеменко Л. П. Узяло участь 62 студенти.

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Організація електронного документообігу»

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Організація електронного документообігу», 20.05.2021 р., в дистанційному онлайн-режимі. Обговорювалися питання застосування електронного документообігу, цифрового підпису. Участь узяли студенти 2 курсу, які навчаються за спеціальністю 073 «Менеджмент», за сертифікатними програмами «Менеджмент міжнародного бізнесу», «Менеджмент інвестицій та інновацій», «Логістика». Організаційний комітет: к.е.н., доц. Чупріна М. О., д.е.н., проф. Бояринова К. О., к.е.н., доц. Нагорна І. І., к.е.н., доц. Артеменко Л. П., ст. викл. Ведута Л. Л., к.е.н., доц. Воржакова Ю. П., к.е.н., доц. Лазоренко Т. І. Узяло участь 65 студентів.

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Міжнародна економічна інтеграція»

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Міжнародна економічна інтеграція», 21.05.2021 р., в дистанційному онлайн-режимі. Обговорювалися основні риси міжнародної економічної інтеграції, форми міжнародної економічної інтеграції. Увагу приділено також провідним світовим інтеграційним суб’єктами. Участь узяли студенти 2 курсу, які навчаються за спеціальністю 073 «Менеджмент», за освітньо-професійною програмою «Менеджмент і бізнес-адміністрування» та сертифікатними програмами «Менеджмент міжнародного бізнесу», «Менеджмент інвестицій та інновацій», «Логістика». Організаційний комітет: к.е.н., доц. Манаєнко І. М., проф., д.е.н. Дергачова В. В., проф., д.е.н. Дунська А. Р., к.е.н., доц. Колешня Я. О., к.е.н., доц. Кузнєцова К. О., к.п.н., доц. Пермінова С. О. Узяло участь 70 студентів.

Онлайн-семінар на тему: «Самоідентифікація у професійному середовищі» з Ольгою Артеменко

Онлайн-семінар на тему: «Самоідентифікація у професійному середовищі» з Ольгою Артеменко, HR-менеджером міжнародної компанії Intellect EU, 24.05.2021 р. На порядку денному були питання top skills, самопізнання, планування самоосвіти, пошуку роботи своєї мрії. Участь узяли студенти 2 курсу, які навчаються за спеціальністю 073 «Менеджмент», за освітньо-професійною програмою «Менеджмент і бізнес-адміністрування» та сертифікатними програмами «Менеджмент міжнародного бізнесу», «Менеджмент інвестицій та інновацій», «Логістика». Організаційний комітет: к.е.н., доц. Гук О. В., к.е.н., доц. Артеменко Л. П., д.е.н., проф. Жигалкевич Ж. М., к.е.н., проф. Смоляр Л. Г., к.е.н., доц. Копішинська К. О., к.б.н., доц. Ситник Н. І, к.е.н., доц. Салоїд С. В. Узяло участь 70 студентів.

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Сучасні форми міжнародної торгівлі»

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Сучасні форми міжнародної торгівлі», 24.05.2021 р., в дистанційному онлайн-режимі. Предметом обговорення були організаційні аспекти міжнародної торгівлі, укладання зовнішньоторговельних контрактів, форм міжнародної торгівлі за предметом торгівлі, за способом та організацією взаємовідносин між партнерами. Участь узяли студенти 3 курсу, які навчаються за спеціальністю 073 «Менеджмент», за сертифікатними програмами «Менеджмент міжнародного бізнесу», «Менеджмент інвестицій та інновацій», «Логістика». Організаційний комітет: к.е.н., доц. Кузнєцова К. О., д.е.н., проф. Дергачова В. В., д.е.н., проф. Дунська А. Р., к.е.н., доц. Голюк В. Я., к.е.н., ст. викл. Чорній В. В., к.е.н., доц. Колешня Я. О., к.е.н., доц. Манаєнко І. М., к.п.н., доц. Пермінова С. О. Участь узяло 55 студентів.

Міжнародна літня школа-семінар в онлайн Summer School 2021 «Industry 4.0: Modern future»

Міжнародна літня школа-семінар в онлайн Summer School 2021 «Industry 4.0: Modern future», 24-28.05.2021 р. Проведено спільно факультетом менеджменту та маркетингу КПІ ім. Ігоря Сікорського і факультетом інженерії Познанського університету технологій (Україна-Польща). Співорганізатор і доповідач від кафедри – к.е.н., доц. Артеменко Л. П.

Міжнародний науковий семінар в онлайн «Contemporary Trends of the Academic Scientific Development in Management and Economic Sciences – European Experiences»

Міжнародний науковий семінар в онлайн «Contemporary Trends of the Academic Scientific Development in Management and Economic Sciences – European Experiences», 08.06.2021 р. Проведено факультетом менеджменту та маркетингу КПІ ім. Ігоря Сікорського спільно з Czestohowa University of Technology (Poland), University of Trenčín (Slovakia). Доповідач від кафедри менеджменту підприємств – к.е.н., доц. Артеменко Л. П.

Науково-практичний семінар аспірантів на тему: «Актуальні тренди у менеджменті»

Науково-практичний семінар аспірантів на тему: «Актуальні тренди у менеджменті», 15.09.2021 р. Розглянуто питання: інвестиційного забезпечення потенціалу підприємств, управління цифровими трансформаціями на промислових підприємствах, організації інноваційної екосистеми, управління інноваційною діяльністю. Організаційний комітет: д.е.н., проф. Дергачова В. В., декан ФММ, д.е.н., проф. Кравченко М. О., д.е.н., проф. Бояринова К. О., д.е.н., проф. Дунська А. Р., к.е.н., доц. Сухорукова О. А., к.е.н., доц. Шендерівська Л. П., к.е.н., асист. Омельченко А. І.

Міжнародна інтерактивна лекція-семінар в онлайн на тему : «Entreprenuership and Leadership 4.0»

Міжнародна інтерактивна лекція-семінар в онлайн на тему : «Entreprenuership and Leadership 4.0», 28.09.2021. У заході взяло участь понад 120 викладачів, студентів (ФММ, РТФ, ФБМІ), аспірантів з України (від кафедри – Хлебинська О.І., Мартиненко О., Манорик Г.) та іноземних університетів Guangzhou University China, університетів Фінляндії, Туреччини, Індії. Спікери: представниця IT бізнесу L&Dmanager Артеменко О., к.е.н, доц. Пічугіна М. А., к.е.н, доц. Артеменко Л. П.

Освітній онлайн-семінар на тему: «Перевірка контрагентів з допомогою системи YouControl» з Михайлом Кольцовим

Освітній онлайн-семінарна тему: «Перевірка контрагентів з допомогою системи YouControl» з Михайлом Кольцовим, експертом з аналізу та візуалізації даних, керівником відділу з навчання та розвитку YouControl, 06.10.2021 р. Обговорювалися питання каскадного перейменування, аномальних змін, логічних співвідношень між економічними показниками. Участь взяли магістранти першого курсу , які навчаються за спеціальністю 073 «Менеджмент», за освітньо-професійною програмою «Менеджмент і бізнес-адміністрування» та сертифікатними програмами «Менеджмент міжнародного бізнесу», «Менеджмент інвестицій та інновацій», «Логістика». Організатор семінару – к.е.н., доц. Артеменко Л. П. Узяло участь 27 студентів.

Тренінговий модуль-семінар на тему: «Інструменти регіонального розвитку», на замовлення Закарпатської обласної ради

Тренінговий модуль-семінар на тему: «Інструменти регіонального розвитку», на замовлення Закарпатської обласної ради, 10.10-14.10.2021. Обсяг модуля – 96 год. Тренери – к.е.н., доц. Коцко Т. А., к.е.н, доц. Колешня Я. О., к.е.н., ст. викладач Чорній В. В. Участь взяло 90 слухачів, що працюють в органах адміністративної влади

Тренінговий модуль-семінар (6 семінарів-тренінгів) на тему: «Розвиток персональної ефективності у публічному управлінні для осіб місцевого самоврядування», спільно з КП “Інститут розвитку міста Запоріжжя”

Тренінговий модуль-семінар (6 семінарів-тренінгів) на тему: «Розвиток персональної ефективності у публічному управлінні для осіб місцевого самоврядування», спільно з КП “Інститут розвитку міста Запоріжжя”, 10.10-14.10.2021. Обсяг модуля – 96 год. Тренери – к.е.н., доц. Артеменко Л.П., к.е.н, Воржакова Ю.П., к.е.н., Пічугіна М.А. Участь взяло 90 слухачів, що працюють в органах місцевого самоврядування. Географія – всі слухачі працюють та живуть у м.Запоріжжя, оскільки є працівниками Запорізької міськадміністрації чи райадміністрацій. 

Лекція-семінар на тему: «Інструменти управління кредитними ризиками» з фахівцем департаменту розвитку бізнес-клієнтів ПроКредит Банку Юлією Березою

Лекція-семінар на тему: «Інструменти управління кредитними ризиками» з фахівцем департаменту розвитку бізнес-клієнтів ПроКредит Банку Юлією Березою, 21.10.2021 р., в дистанційному онлайн-режимі. Ключові питання: кредитні та фінансові ризики, методи їх оцінки та інструменти управління ризикам. Учасники – студенти-бакалаври 4 курсу, які навчаються за спеціальністю 073 «Менеджмент», за освітньо-професійною програмою «Менеджмент і бізнес-адміністрування» та сертифікатними програмами «Менеджмент міжнародного бізнесу», «Менеджмент інвестицій та інновацій», «Логістика». Організаційний комітет: декан ФММ, д.е.н. проф. Кравченко М. О., к.е.н., доц. Копішинська К. О. Узяло участь 45 студентів.

Лекція-семінар в онлайн на тему: «Особливості міжкультурної бізнес-комунікації. Бар’єри міжкультурної комунікації»

Лекція-семінар в онлайн на тему: «Особливості міжкультурної бізнес-комунікації. Бар’єри міжкультурної комунікації», 09.11.2021 р. К.е.н, доц. Воржаковою Ю. П. представлено провідні напрацювання з бізнес-комунікацій, зокрема типологію культур за моделлю Грета Хофстеде, стилі міжкультурної бізнес-комунікації, комунікаційний процес. Участь узяли бакалаври третього курсу, які навчаються за спеціальністю 073 «Менеджмент», за освітньо-професійною програмою «Менеджмент і бізнес-адміністрування» та сертифікатними програмами «Менеджмент міжнародного бізнесу», «Менеджмент інвестицій та інновацій», «Логістика».

Онлайн-семінар на тему: «Досвід підбору персоналу в міжнародних компаніях» з Ярославою Ромашко

Онлайн-семінар на тему: «Досвід підбору персоналу в міжнародних компаніях» з Ярославою Ромашко, менеджером з пошуку талантів міжнародної компанії Лореаль Україна, 11.11.2021 р. Розглянуто питання підготовки до співбесіди з роботодавцем, вимоги рекрутерів при відборі персоналу. Участь узяли магістранти першого курсу, які навчаються за спеціальністю 073 «Менеджмент», за освітньо-професійною програмою «Менеджмент і бізнес-адміністрування» та сертифікатними програмами «Менеджмент міжнародного бізнесу», «Менеджмент інвестицій та інновацій», «Логістика». Організатор зустрічі – к.б.н., доц. Ситник Н. І. Узяло участь 25 студентів.

2020 рік

Міжнародний он-лайн семінар REVAS BUSINESS SIMULATION GAMES.

Міжнародний он-лайн семінар REVAS BUSINESS SIMULATION GAMES. Працівники кафедри (Артеменко Л., Гук О., Копішинська К., Пічугіна М.) організували та брали участь у міжнародному онлайн семінарі REVAS BUSINESS SIMULATION GAMES 3 серпня 2020. Захід організовано спільно з Познанським технологічним університетом.

Лекція-семінар «Бізнес-моделювання стартапів». 29.10.2020 на тему «Бізнес-моделювання стартапів»

Лекція-семінар «Бізнес-моделювання стартапів». 29.10.2020 на тему «Бізнес-моделювання стартапів». Кравченко М. О. Були представлені передові напрацювання у сфері бізнес-моделювання: проривні інноваційні моделі стартапів, що дозволили досягти успіху їх розробникам, зручні шаблони, особливості їх заповнення тощо.

Семінар HR менеджмент 8.09.20 проведено семінар з дисципліни HR менеджмент за участі Олена Васенко Chief human Capital Officer в Playtini

Семінар HR менеджмент 8.09.20 проведено семінар з дисципліни HR менеджмент за участі Олена Васенко Chief human Capital Officer в Playtini

Тренінг за грантом від Jean Monnet Fund. Тренінг ««Досягнення та перспективи європейської інтеграції для України» (тренер к.е.н., доц. І. Манаєнко)

Тренінг за грантом від Jean Monnet Fund. Тренінг ««Досягнення та перспективи європейської інтеграції для України» (тренер к.е.н., доц. І. Манаєнко) 27 та 29 травня 2020 р. Тренінг за проектом «European business models: transformation, harmonization and implementation in Ukraine» (No 587138-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-MODULE) грант від Jean Monnet Fund з 01.09.2017, договір між Виконавчим агентством з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури та Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського» No 2017-2173/001-001. Учасниками тренінгу були студенти 2-5 курсів та аспіранти різних спеціальностей Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського, Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Запорізького національного університету, Полтавського національного університету імені Юрія Кондратюка. У тренінгах взяли участь близько 30 осіб.

Заключна конференція за грантом від Jean Monnet Fund

Заключна конференція за грантом від Jean Monnet Fund. Тренінг «Європейські бізнес моделі: трансформація, гармонізація та імплементація в Україні» 4 червня 2020 року спільного проекту Національного Технічного Університету України «Київський Політехнічний Інститут імені Ігоря Сікорського» та Виконавчого агентства з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури (EACEA) «Європейські бізнес моделі: трансформація, гармонізація та імплементація в Україні» (European business models: transformation, harmonization and implementation in Ukraine) No587138-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-MODULE. Загалом, у роботі секції взяли учать 45 осіб, серед яких: д.е.н., проф. Бояринова К.О., д.е.н., проф. Кравченко М.О., студенти та представники бізнесу. Учасники конференції відзначили високий рівень підготовки спікерів, кожен з яких не лише поділився цікавою актуальною інформацією, а й створив своєрідний дискусійний клуб, оскільки кожна доповідь викликала жваві обговорення.

Тренінг за грантом від Jean Monnet Fund.

Тренінг за грантом від Jean Monnet Fund. Тренінг «ЄС як проривний підприємець» (к.е.н. Пічугіна М.А.) 25, 27, 29, 30 травня 2020 р. Тренінг за проектом «European business models: transformation, harmonization and implementation in Ukraine» (No 587138-EPP-1-2017-1- UA-EPPJMO-MODULE) грант від Jean Monnet Fund з 01.09.2017, договір між Виконавчим агентством з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури та Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського» No 2017- 2173/001-001.

Тренінг за грантом від Jean Monnet Fund. Тренінг «Бенчмаркінг і стратегічна реалізація європейської моделі бізнесу для України» (к.е.н., доц. Артеменко Л.П.)

Тренінг за грантом від Jean Monnet Fund. Тренінг «Бенчмаркінг і стратегічна реалізація європейської моделі бізнесу для України» (к.е.н., доц. Артеменко Л.П.), 25, 27, 29, 30 травня 2020 р. Тренінги за проектом «European business models: transformation, harmonization and implementation in Ukraine» (No 587138-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO- MODULE) грант від Jean Monnet Fund з 01.09.2017, договір між Виконавчим агентством з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури та Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського» No 2017-2173/001-001.

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Сучасний стан та перспективи розвитку менеджменту і бізнес-адміністрування промислових підприємств»

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Сучасний стан та перспективи розвитку менеджменту і бізнес-адміністрування промислових підприємств», 18.05.2020р. в дистанційному онлайн-режимі Семінар студентів-бакалаврів, що навчаються за спеціальністю 073 «Менеджмент», що навчаються за сертифікованою програмою «Менеджмент підприємств» (організаційний комітет к.е.н., доц. Нагорна І.І., д.е.н., доц. Бояринова К.О., к.е.н. доц. Коцко Т.А., к.е.н. доц. Лазоренко Т.В., к.е.н., асис. Воржакова Ю.П., к.е.н. доц. Артеменко Л.П.). Узяло участь 18 студентів.

Науково-практичний семінар студентів на тему:  «Сучасний менеджмент і бізнес- адміністрування: визначальні стратегії конкурентного розвитку промислових підприємств»

Науково-практичний семінар студентів на тему:  «Сучасний менеджмент і бізнес- адміністрування: визначальні стратегії конкурентного розвитку промислових підприємств», 28.10.2020 р. в дистанційному онлайн-режимі семінар студентів-магістрів, що навчаються за спеціальністю 073 «Менеджмент», за освітньо-професійною програмою «Менеджмент і бізнес-адміністрування» (організаційний комітет к.е.н., доц. Нагорна І.І., д.е.н., доц. Бояринова К.О., к.е.н. доц. Шкробот М.В., к.е.н. доц. Лазоренко Т.В., к.е.н., доц. Савицька О.М., к.е.н. доц. Артеменко Л.П.). Узяло участь 13 студентів.

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Перспективні напрями розвитку зовнішньоекономічної діяльності вітчизняних промислових підприємств»

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Перспективні напрями розвитку зовнішньоекономічної діяльності вітчизняних промислових підприємств» (для студентів другого (магістерського) рівня вищої освіти, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності» спеціальності 073 «Менеджмент»), 27 жовтня 2020 року в дистанційному онлайн-режимі (організаційний комітет: д.е.н., проф. Дергачова В.В., д.е.н., проф. Дунська А.Р., к.е.н., доц. Голюк В.Я., к.е.н., доц. Манаєнко І.М., , к.е.н., Кузнєцова К.О.). У семінарі взяло участь 14 студентів.

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Сучасний стан та перспективи розвитку логістичного підходу до управління українськими підприємствами»

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Сучасний стан та перспективи розвитку логістичного підходу до управління українськими підприємствами», 25.05.2020 р. в дистанційному онлайн-режимі семінар студентів бакалаврів, що навчаються за спеціальністю «Менеджмент» за сертифікованою програмою «Логістика» (організаційний комітет к.е.н., доц. Луценко І.С.., к.е.н., доц. Мохонько А.А., к.е.н., доц. Пічугіна М.А., к.е.н. доц. Шкробот М.В., к.е.н., Жалдак Г.П.). Узяло участь 17 студентів.

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Забезпечення надійності ланцюгів поставок в умовах перманентної кризи»

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Забезпечення надійності ланцюгів поставок в умовах перманентної кризи» (для студентів другого (магістерського) рівня вищої освіти, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Логістика» спеціальності 073 «Менеджмент»), 24 жовтня 2020 року в дистанційному онлайн-режимі (організаційний комітет: д.е.н., доц. Бояринова К.О., к.е.н., доц. Луценко І.С., к.е.н. доц. Мохонько А.А., к.е.н., доц. Пічугіна М.А, к.е.н., доц. Шкробот М.В.).

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Пріоритети та інструменти забезпечення інноваційного розвитку промислових підприємств»

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Пріоритети та інструменти забезпечення інноваційного розвитку промислових підприємств» для студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, що навчаються за сертифікатною програмою «Менеджмент інвестицій та інновацій» освітньо-професійної програми «Менеджмент і бізнес-адміністрування» спеціальності 073 «Менеджмент», 20 травня 2020 року в дистанційному онлайн-режимі (організаційний комітет: д.е.н., доц. Кравченко М. О., к.е.н., доц. Жигалкевич Ж. М., к.е.н., доц. Гук О. В., к.б.н. доц. Ситник Н. І.).

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Вплив пандемії коронавірусу на розвиток інноваційної діяльності вітчизняних промислових підприємств»

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Вплив пандемії коронавірусу на розвиток інноваційної діяльності вітчизняних промислових підприємств» для студентів другого (магістерського) рівня вищої освіти, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Менеджмент інвестицій та інновацій» спеціальності 073 «Менеджмент», 27 жовтня 2020 року в дистанційному онлайн-режимі через платформу «Zoom» (організаційний комітет: д.е.н., доц. Кравченко М. О., д.е.н., доц. Бояринова К. О., к.е.н., доц. Жигалкевич Ж. М., к.б.н. доц. Ситник Н. І., к.е.н., доц. Гук О. В.).

2019 рік

Форум за грантом від Jean Monnet Fund “Transfer of European Policy, Strategies and Business Practices”

Форум за грантом від Jean Monnet Fund “Transfer of European Policy, Strategies and Business Practices” (к.е.н., доц. Артеменко Ліна Петрівна; к.е.н., доц. Пічугіна Марина Анатоліївна; к.е.н., доц. Манаєнко Ірина Миколаївна; к.е.н. Жалдак Ганна Петрівна; к.е.н. Кузнєцова Катерина Олександрівна, к.е.н. Чорній Вікторія Валеріївна), 23 березня 2019 р. за проектом «European business models: transformation, harmonization and implementation in Ukraine» (No 587138-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO- MODULE) грант від Jean Monnet Fund з 01.09.2017,договір між Виконавчим агентством з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури та Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського» No 2017-2173/001-001.

Круглий стіл на тему «Академічне підприємництво та стартап активність студентів в умовах європейської інтеграції»

Круглий стіл на тему «Академічне підприємництво та стартап активність студентів в умовах європейської інтеграції». 18.11.2019 р. Ретельна підготовка заходу дала відповідні результати: аудиторія учасників складалася із студентів, аспірантів, викладачів, молодих підприємців. На круглому столі виступили: експерт з ЄС Долінський Денис – з Китаю з використанням Skype; студенти 5 курсу ФБМІ, тема виступу «Інженерні змагання EBEC. Можливості для молоді України», Мельник Анна, ESTIEM Local group Kyiv, тема виступу «Європейська студентська організація», менеджер зовнішньоекономічної діяльності, Мартиненко Олена, ТОВ «АПТТ-Інвест ЛТД», тема виступу «Європейський досвід та українські перспективи розвитку деревообробної галузі», Коновалова Надія – координатор академічної мобільності ФММ, спеціаліст відділу зовнішньоекономічної діяльності КПІ імені Ігоря Сікорського, тема виступу «Можливості міжнародного наукового співробітництва для студентів та викладачів» та Брожко Олексій – участник програми Еразмус+ 2018/2019н.р., тема виступу «Досвід навчання у Німеччині».

Тренінг за грантом від Jean Monnet Fund. Тренінг «ЄС як проривний підприємець»

Тренінг за грантом від Jean Monnet Fund. Тренінг «ЄС як проривний підприємець» (к.е.н. Пічугіна М.А.) 12, 16, 19, 23 квітня 2019 р. Тренінг за проектом «European business models: transformation, harmonization and implementation in Ukraine» (No587138-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-MODULE) грант від Jean Monnet Fund з 01.09.2017,договір між Виконавчим агентством з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури та Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського» No 2017-2173/001-001.

Тренінг за грантом від Jean Monnet Fund. Тренінг «Бенчмаркінг і стратегічна реалізація європейської моделі бізнесу для України»

Тренінг за грантом від Jean Monnet Fund. Тренінг «Бенчмаркінг і стратегічна реалізація європейської моделі бізнесу для України» (к.е.н., доц. Артеменко Л.П.), 12, 16, 19, 23 квітня 2019 р. Тренінги за проектом «European business models: transformation, harmonization and implementation in Ukraine» (No587138-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-MODULE) грант від Jean Monnet Fund з 01.09.2017, договір між Виконавчим агентством з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури та Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського» No 2017-2173/001-001.

Тренінг за грантом від Jean Monnet Fund. «Інтеграційні трансформації ЄС: напрями, динаміка, пріоритети»

Тренінг за грантом від Jean Monnet Fund. «Інтеграційні трансформації ЄС: напрями, динаміка, пріоритети» (тренер к.е.н. Чорній В.В.) та «Досягнення та перспективи європейської інтеграції для України» (тренер к.е.н. Манаєнко І.М.), 22, 24, 29 та 31 жовтня 2019 р. Для підвищення рівня практичного освоєння набутих знань учасників також залучено провідних фахівців з питань розвитку ЄС, зокрема: Чорнія Б., заступника генерального директора КП «Київське інвестиційне агентство» при КМДА, який висвітлював сучасний стан залучення інвестицій в умовах євроінтеграції; Хомич О., студентку ФММ, яка працює в компанії «Данон Україна», що розповіла про особливості роботи в європейській компанії; Жураківську К., магістра ФММ, яка поділилася з аудиторією своїм досвідом участі у європейських освітніх програмах. Учасниками тренінгу були аспіранти та студенти 1-6 курсів різних спеціальностей, у тренінгах взяли участь близько 50 осіб.

Тренінг за грантом від Jean Monnet Fund. Тренінг «ЄС як проривнийпідприємець»

Тренінг за грантом від Jean Monnet Fund. Тренінг «ЄС як проривнийпідприємець» (к.е.н. Пічугіна М.А.) та «Бенчмаркінг і стратегічна реалізація європейської моделі бізнесу для України» (к.е.н., доц. Артеменко Л.П.) 25-26; 28 листопада, 3 грудня 2019 р. Тренінг за проектом «European business models: transformation, harmonization and implementation in Ukraine» (No 587138-EPP-1-2017-1- UA-EPPJMO-MODULE) грант від Jean Monnet Fund з 01.09.2017,договір між Виконавчим агентством з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури та Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського» No 2017-2173/001-001.

Лекція за грантом від Jean Monnet Fund на тему «Витоки виникнення та розвитку європейської інтеграції»

Лекція за грантом від Jean Monnet Fund на тему «Витоки виникнення та розвитку європейської інтеграції» (к.е.н. Кузнєцова К.О.), 28.11.2019. за проектом European business models: transformation, harmonization and implementation in Ukraine» (No 587138-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-MODULE) грант від Jean Monnet Fund з 01.09.2017, договір між Виконавчим агентством з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури та Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського» No 2017-2173/001-001.

Семінар за грантом від Jean Monnet Fund на тему «Європейська модель ділової доско ї досконалості»

Семінар за грантом від Jean Monnet Fund на тему «Європейська модель ділової доско ї досконалості» (к.е.н. Пічугіна М.А.), 12.11.2019. за проектом «European business models: transformation, harmonization and implementation in Ukraine» (No587138-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-MODULE) грант від Jean Monnet Fund з 01.09.2017, договір між Виконавчим агентством з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури та Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського» No 2017-2173/001-001.

Круглий стіл «Стратегія конвергенції економічних систем України у європейському вимірі»

Круглий стіл «Стратегія конвергенції економічних систем України у європейському вимірі»., що був проведений в межах ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни “Стратегічне управління”, 16 травня 2019 р. Круглий стіл проходив за підтримки проректора з науково-педагогічної роботи, д.т.н., професора Киричка П. О. та декана факультету менеджменту та маркетингу, д.т.н., професора О. А. Гавриша, під керівництвом завідувача кафедри менеджменту, д.е.н., проф. В. В. Дергачової. Учасниками заходу з обміну знаннями і досвідом стали 26 представників навчальних закладів України. Модераторами круглого столу виступили завідувач кафедри менеджменту КПІ ім. Ігоря Сікорського д.е.н., проф., Дергачова В.В. та професор кафедри менеджменту КПІ ім. Ігоря Сікорського д.е.н., проф., Ляшенко О. М., які провели відкриту дискусію з проблематики стратегічного розвитку України та конвергенції економічних систем. Огляд наукових досліджень з цієї проблематики представили: д.е.н., проф. Ляшенко О. М. (КПІ ім. Ігоря Сікорського, м. Київ), д.е.н., проф. Войтко С. В. (КПІ ім. Ігоря Сікорського, м. Київ), д.е.н., проф. Михайлова Л. І. (Сумський національний аграрний університет, м. Суми), д.е.н., проф. Смерічевська С. В. (Національний авіаційний університет, м. Київ), д.т.н. проф. Тупкало В. М. (Київський інститут інтелектуальної власності та права Національного університету «Одеська юридична академія», м. Київ), к.е.н., доц. Матвеєв М. Е. (Національний лісотехнічний університет України, м. Львів). За підсумками проведеного круглого столу, учасниками прийнято рішення про необхідність розвитку наукових партнерських зв’язків щодо проведення досліджень зі стратегічного управління як на макро-, так і на мікрорівні, а також залучення до співпраці провідних фахівців підприємств та установ.

Міжкафедральний науковий семінар кафедри менеджменту за результатами дисертаційного дослідження Омельченко А.I.

Міжкафедральний науковий семінар кафедри менеджменту за результатами дисертаційного дослідження Омельченко А.I.: «Управління економічним розвитком енергогенеруючих підприємств», 17.01.2019.

Цикл відкритих лекцій в рамках програми teaching mobility Erasmus+ по основам фінансового аналізу викладача Вільнюського технічного університету ім. Гедимінаса Нерінги Славінскайте

Цикл відкритих лекцій в рамках програми teaching mobility Erasmus+ по основам фінансового аналізу викладача Вільнюського технічного університету ім. Гедимінаса Нерінги Славінскайте для студентів кафедри менеджменту 2, 3 та 4 курсів. 23-26 вересня 2019 року.

Відкрита лекція  для студентів кафедри менеджменту 2 курсу на тему : «Стратегії і тактики ділових переговорів»

Відкрита лекція  для студентів кафедри менеджменту 2 курсу на тему : «Стратегії і тактики ділових переговорів» викладача Познанського університету технологій Оксана Ерделі-Кляп, в рамках програми teaching mobility Erasmus+, 19 вересня 2019 р.

Науковий семінар зі студентами 1-го курсу на тему «Інноваціні можливості для підприємств України: бачення молоді»

Науковий семінар зі студентами 1-го курсу на тему «Інноваціні можливості для підприємств України: бачення молоді», 27 грудня 2018, організатори доц. Пічугіна М.А. та к.е.н., доц. Жигалкевич Ж.М. Чисельність студентів – 18 осіб.

Науковий  семінар «Сучасні види організаційних структур»

Науковий  семінар «Сучасні види організаційних структур», організатор Шкробот М.В., 09 квітня 2019 р. для студентів 4 курсу. Кількість студентів – 12 осіб., Чисельність викладачів – 5 осіб.

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Пріоритетні напрями
розвитку менеджменту та бізнес-адміністрування вітчизняних підприємств»

  1. Науково-практичний семінар студентів на тему: «Пріоритетні напрями
    розвитку менеджменту та бізнес-адміністрування вітчизняних підприємств», 30.10.2019 р. Семінар студентів магістрів, що навчаються за спеціальністю «Менеджмент» зі спеціалізацією «Менеджмент організацій і бізнес-адміністрування» (організаційний комітет к.е.н., доц. Голюк В.Я., к.е.н., доц. Коцко Т.А., к.е.н., ас. Воржакова Ю.П.). Узяло участь 11 студентів.

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Особливості менеджменту і бізнес-адміністрування в Україні»

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Особливості менеджменту і бізнес-адміністрування в Україні», 20.05.2019 р. бакалаврів, що навчаються за спеціальністю «Менеджмент» зі спеціалізацією «Менеджмент організацій і адміністрування» (організаційний комітет к.е.н., доц. Голюк В.Я., к.е.н. доц. Жигалкевич Ж.М., к.е.н., доц. Коцко Т.А., к.е.н., доц. Чупріна М.О.., ст. викл. Ведута Л.Л.). Узяло участь 15 студентів.

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Сучасний стан та перспективи розвитку менеджменту вітчизняних підприємств»

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Сучасний стан та перспективи розвитку менеджменту вітчизняних підприємств», 22.05.2019 р. студентів бакалаврів, що навчаються за спеціальністю «Менеджмент» зі спеціалізацією «Менеджмент організацій і адміністрування» (організаційний комітет к.е.н., доц. Голюк В.Я., к.е.н., доц. Коцко Т.А., к.е.н., доц. Нагорна І.І., к.е.н. доц. Шкробот М.В.). Узяло участь 14 студентів.

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Інноваційно-інвестиційне забезпечення розвитку промислових підприємств»

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Інноваційно-інвестиційне забезпечення розвитку промислових підприємств» (для студентів другого (магістерського) рівня вищої освіти, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Менеджмент інвестицій та інновацій» спеціальності 073 «Менеджмент»), 31 жовтня 2018 року (організаційний комітет: к.е.н., доц. Кравченко М.О., к.б.н. доц. Ситник Н. І., к.е.н., доц. Жигалкевич Ж. М., к.е.н., доц. Бояринова К. О., к.е.н., доц. Гук О. В., к.е.н., доц. Мохонько Г. А.).

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Бізнес-моделювання інноваційних підприємницьких проектів»

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Бізнес-моделювання інноваційних підприємницьких проектів» (для студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Менеджмент інвестицій та інновацій» спеціальності 073 «Менеджмент»), 21 травня 2019 року (організаційний комітет: д.е.н., доц. Кравченко М. О., к.б.н. доц. Ситник Н. І., к.е.н., доц. Жигалкевич Ж. М., к.е.н., доц. Бояринова К. О., к.е.н., доц. Гук О. В., к.е.н., доц. Мохонько Г. А., к.е.н. ст. викл. Копішинська К. О., к.е.н. ст. викл. Жалдак Г.П.).

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Управління міжнародними проектами підприємств в умовах динамічного ринкового середовища»

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Управління міжнародними проектами підприємств в умовах динамічного ринкового середовища», 18.03.2019.Семінар студентів магістрів, що навчаються за спеціальністю «Менеджмент» зі спеціалізацією «Менеджмент міжнародного бізнесу» (організаційний комітет: д.е.н., проф. Дергачова В.В., д.е.н., доц. Дунська А.Р., к.е.н., доц. Голюк В.Я., к.пед.н., доц. Пермінова С.О., к.е.н. Пічугіна М.А., к.е.н. Манаєнко І.М., к.е.н. Кузнєцова К.О.). Узяло участь 9 студентів.

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Управління
зовнішньоекономічною діяльністю підприємств в умовах динамічного ринкового середовища»

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Управління зовнішньоекономічною діяльністю підприємств в умовах динамічного ринкового середовища», 30.05.2019Семінар студентів бакалаврів, що навчаються за спеціальністю «Менеджмент» (організаційний комітет: к.пед.н., доц. Пермінова С.О., ., д.е.н., доц. Дунська А.Р.., к.е.н. Манаєнко І.М., к.е.н. Чорній В.В.,к.е.н. Жалдак Г.П. ). Узяло участь 14 студентів.

Науково-практичний семінар студентів-магістрів, що навчаються за
спеціальністю «Менеджмент міжнародних проектів»

Науково-практичний семінар студентів-магістрів, що навчаються за спеціальністю «Менеджмент міжнародних проектів» на тему: «Розробка та реалізація міжнародних проектів з урахуванням ресурсних обмежень», 21.10.2019. (організаційний комітет: д.е.н., проф. Дергачова В.В., д.е.н., доц. Дунська А.Р., к.пед.н., доц. Пермінова С.О., к.е.н. Чорній В.В., к.е.н. Кузнєцова К.О.). Узяло участь 8 студентів.

2018 рік

Форум з панельними дискусіями «Трансфер європейської політики, стратегій та бізнес практики»

Форум з панельними дискусіями «Трансфер європейської політики, стратегій та бізнес практики». 29.03.2018 р. проведено форум з панельними дискусіями на тему «Трансфер європейської політики, стратегій та бізнес практики». Актуальність обраних напрямів панельних дискусій забезпечила не лише широке представництво на форумі практиків бізнесу, викладачів, аспірантів, студентів із ВНЗ Києва та інших міст, а й високий рівень їх зацікавленості, про що засвідчила значна кількість запитань до доповідачів і гарячі обговорення виступів. В обговореннях взяли участь: заступник керівника Департаменту міжнародного співробітництва «КПІ ім. Ігоря Сікорського», професор Сергій Шукаєв; директор Національного Erasmus+ офісу в Україні Світлана Шитікова; голова Української Асоціації викладачів і дослідників європейської інтеграції, кандидат наук з державного управління Ірина Сікорська; викладачі, аспіранти, студенти КПІ ім. Ігоря Сікорського, а також інших ВНЗ Києва, Білої Церкви, Черкас.

Круглий стіл на тему «Академічне підприємництво та стартап активність студентів в умовах європейської інтеграції»

Круглий стіл на тему «Академічне підприємництво та стартап активність студентів в умовах європейської інтеграції». 30.10.2018 р. Ретельна підготовка заходу дала відповідні результати: аудиторія учасників складалася із студентів, аспірантів, викладачів, молодих підприємців. На круглому столі виступили: експерт з ЄС М. Окренгліцка – з Польщі з використанням Skype; студенти Ченстоховського університету – члени наукового гуртка М. Окренгліцкої, а саме: Еліжбета Столярська, Сильвія Плачиньська, Маріола Купіс, Моніка Дилевська, Кароліна Окренгліцка, Пшемислав Буль і Якуб Бялас – провели онлайн діалог із українськими учасниками круглого стола; Глущенко Ганна, «Реалії «молодого» підприємництва: тернистий шлях чи легкий успіх?» Ступак Ганна, співзасновник компанії «Marketing Warriors», тема виступу міжнародного академічного стажування у 2018-2019 н.р. (Польща), тема виступу «Програма “Study Tours to Poland”. Можливості для молоді України»; Артеменко Ольга, учасник програми Ерасмус+ 2017-2018 н.р. (Німеччина), тема виступу «Досвід вивчення економічних дисциплін в Німеччині». Цікаві змістовні презентації доповідачів викликали активні дискусії, що завершилися розробленням висновків і домовленостей про співпрацю між присутніми на круглому столі представниками науки, бізнесу та студентства.

Всеукраїнський круглий стіл “Стратегічний розвиток України: проблеми та перспективи”

Всеукраїнський круглий стіл “Стратегічний розвиток України: проблеми та перспективи”, що був проведений в межах ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни “Стратегічне управління” , 17 травня 2018 р. Його метою стало висвітлення та обговорення в межах наукової дискусії результатів досліджень актуальної різноаспектної проблематики соціально-економічного розвитку України, стратегічних перспектив та можливостей їх реалізації в нестабільних умовах. Огляд наукових досліджень з цієї проблематики представили: д.е.н., проф. В.В. Дергачова; д.е.н., проф. С.В. Войтко; д.е.н., проф. Л.М.Шульгіна (ФММ); к.е.н., проф. Л.Г. Cмоляр (МУФ); д.е.н., проф. О.М. Ляшенко (НІСД); д.е.н., проф. О.М. Ястремська (ХНЕУ); д.е.н., проф. Л.І.Михайлова (Сумський НАУ); д.е.н., проф. В.Г.Шинкаренко (Харківський автодорожний університет); к.е.н., проф. Л.П.Гальперіна (КНЕУ); к.е.н., доц. Г.Б. Тимохова (Харківський гуманітарний університет); к.е.н. М.О. Седляр (НПУ); к.е.н. О.А. Брусєнцева (Університет менеджменту освіти). Представлені доповіді науковців ініціювали плідні наукові дискусії, в яких активну участь узяли 26 представників вищих навчальних закладів України. За підсумками проведеного круглого столу прийнято рішення про необхідність розвитку наукових партнерських зв’язків для проведення досліджень зі стратегічного управління як на макро-, так і на мікрорівні, а також залучення до співпраці провідних фахівців підприємств та установ.

Міжкафедральний науковий семінар

Міжкафедральний науковий семінар кафедри менеджменту за результатами дисертаційного дослідження Кравченко М. О. «Системно-структурний підхід до формування економічної стійкості машинобудівних підприємств» – 26.04.2018 р.

Міжкафедральний науковий семінар

Міжкафедральний науковий семінар кафедри менеджменту за результатами дисертаційного дослідження Бояринової К. О. «Методологія функціонування інноваційно орієнтованих підприємств машинобудування на засадах розвитку» – 31.1.2018 р.

Науковий семінар кафедри

Науковий семінар кафедри за результатами дисертаційного дослідження Омельченко А.I.: «Управління економічним розвитком енергогенеруючих пiдприємств» – 24.10.2018

Науковий семінар кафедри

Науковий семінар кафедри за результатами дисертаційного дослідження Колешні Я.О.: «Управління енергозабезпеченням у контексті економічної безпеки підприємства»» – 10.10.2018.

Науково-практичний семінар

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Управління ланцюгами поставок в умовах невизначеності», 27.04.2018 р. Взяло участь 16 студентів.

Науково-практичний семінар

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Шляхи підвищення ефективності господарської діяльності підприємств », 12.03.2018 р. Узяло участь 16 студентів.

Науково-практичний семінар студентів

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Оптимізація системи менеджменту », 26.03.2018 р. Узяло участь 29 студентів.

Науково-практичний семінар студентів

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Напрями оптимізації господарської діяльності підприємств емінар студентів магістрів, що навчаються за спеціальністю «Менеджмент» зі спеціалізацією «Логістика» (організаційний комітет: д.е.н., проф. Дергачова В.В., к.е.н., доц. Луценко І.С., к.е.н., ст. викладач Пічугіна М.А., к.е.н., Шкробот М.В., к.е.н., Жалдак А.М.) крізь призму менеджменту спеціальністю «Менеджмент» зі спеціалізацією «Менеджмент організацій і адміністрування» (організаційний спеціальністю «Менеджмент» (організаційний комітет: к.е.н., проф. Довгань Л.Є., к.е.н., доц. Малик І.П. », 30.10.2018 р.

Науково-практичний семінар студентів на тему:

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Управління міжнародними проектами підприємств в умовах динамічного ринкового середовища», 14.03.2018. (організаційний комітет: д.е.н., проф. Дергачова В.В., к.е.н., доц. Дунська А.Р., доц. Голюк В.Я., к.пед.н., доц. Пермінова С.О., к.е.н. Пічугіна М.А., к.е.н. Манаєнко І.М., к.е.н. Кузнєцова К.О.). (). Узяло участь 20 студентів.

Науково-практичний семінар студентів на тему:

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Детермінанти розвитку зовнішньоекономічної діяльності підприємств в умовах глобальних викликів», 29.05.2018. (організаційний комітет: к.е.н., доц. Дунська А.Р., к.е.н., доц. Луценко І.С., к.е.н., доц. Голюк В.Я., к.е.н. Манаєнко І.М., к.е.н. Черняк Г.М.). (29.05.2018). Узяло участь 15 студентів.

Науково-практичний семінар студентів на тему:

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Управління зовнішньоекономічною діяльністю підприємств в умовах динамічного ринкового середовища», 30.05.2018 Семінар студентів бакалаврів, що навчаються за спеціальністю «Менеджмент» (організаційний комітет: к.пед.н., доц. Пермінова С.О., к.е.н. Пічугіна М.А., к.е.н. Манаєнко І.М., к.е.н. Чорній В.В.,к.е.н. Жалдак Г.П. ). Узяло участь 14 студентів.

Науково-практичний семінар студентів на тему:

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Управління міжнародним розвитком підприємств в умовах інтеграційних процесів», 29.10.2018. (організаційний комітет: д.е.н., проф. Дергачова В.В., к.пед.н., доц. Пермінова С.О., к.е.н. Пічугіна М.А., к.е.н. Манаєнко І.М.). Узяло участь 10 студентів.

2017 рік

Круглий стіл за міжнародним грантом

Круглий стіл за міжнародним грантом. 25.10.2017 р. Круглий стіл з міжнародною участю на тему «Академічне підприємництво та стартап активність студентів в умовах європейської інтеграції» за проектом «European business models: transformation, harmonization and implementation in Ukraine» (No 587138-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-MODULE) грант від Jean Monnet Fund з 01.09.2017, договір між Виконавчим агентством з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури та Національним технічним університетом України«Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського» No 2017-2173/001-001.

Семінар за міжнародним грантом

Семінар за міжнародним грантом. 31 жовтня 2017 р. відкритий семінар «Європейська модель ділової досконалості» (The European Model of Business Excellence). к.е.н., доц. Пічугіна М.А. за проектом «European business models: transformation, harmonization and implementation in Ukraine» (No 587138-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-MODULE) грант від Jean Monnet Fund з 01.09.2017, договір між Виконавчим агентством з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури та Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського» No 2017-2173/001-001. В семінарі прийняло участь понад 90 студентів1-2 курсів, аспіранти та викладачі ФММ.

Відкрита лекція за міжнародним грантом

Відкрита лекція за міжнародним грантом 14 листопада 2017 р. відкрита лекція «Стандарти маркетингових досліджень: досвід ЄС і рекомендації для України модель» д.е.н., проф. Шульгіна Л.М. за проектом «European business models: transformation, harmonization and implementation in Ukraine» (No 587138-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-MODULE) грант від Jean Monnet Fund з 01.09.2017, договір між Виконавчимагентством з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури та Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського» No 2017-2173/001-001.

Семінар за міжнародним грантом

Семінар за міжнародним грантом. 5 грудня 2017 р. відкритий семінар «Витоки виникнення та розвитку європейської інтеграції» к.е.н. Кузнєцова К.О. за проектом «European business models: transformation, harmonization andimplementation in Ukraine» (No 587138-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-MODULE) грант від Jean Monnet Fund з 01.09.2017, договір між Виконавчим агентством з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури та Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського» No 2017-2173/001-001.

Науково-практичний семінар «Інформаційні технології в менеджменті»

Науково-практичний семінар «Інформаційні технології в менеджменті» Дергачова В.В., Пермінова С.О., Савицька О.М., Ситник Н.І. (03.04.2017). У науково-практичному семінарі взяли участь викладачі кафедри менеджменту: к.е.н., доц Луценко І.С., к.е.н., ст. викл. Чуприна М.О., к.е.н., доцент Малик І.П., аспірант Бондарь В. Визначено  напрями співпраці та міжнародного співробітництва з компанією. LTD «AAKSEN» (місто Рига, Прибалтика), яка є офіційним партнером компанії SAP (Німеччина) і забезпечує онлайн-навчання на основі інтерактивних SAP тренінгів та представляє 300 нових інтерактивних уроків, онлайн-курсів та основний портфель програмного забезпечення модулів SAP (фінанси підприємства, логістика, фінансовий контролінг, бізнес-аналітика, управління трудовими ресурсами підприємства та інші), які варіюються від базових модулів програмного забезпечення до складних SAP конфігурацій.

Науково-методичний міжкафедральний семінар

Науково-методичний міжкафедральний семінар щодо розгляду результатів дисертаційної роботи Дунської А.Р. (30.06.2017): «Інноваційний механізм розвитку підприємств целюлозно-паперової промисловості», де слухали доповідь здобувача кафедри менеджменту, у якій викладені основні положення дисертаційної роботи поданої на здобуття наукового ступеня доктора економічних наук за спеціальністю 08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності). Відбувалась дискусія у формі запитання-відповідь та обговорення результатів наукової роботи.

Науково-методичний семінар

Науково-методичний семінар щодо розгляду результатів дисертаційної роботи Бояринової К.О. (25.10.2017): «Методологія функціонування інноваційно орієнтованих підприємств машинобудування на засадах розвитку», де слухали доповідь здобувача кафедри менеджменту, у якій викладені основні положення дисертаційної роботи поданої на здобуття наукового ступеня доктора економічних наук за спеціальністю 08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності). Відбувалась дискусія у формі запитання-відповідь та обговорення результатів наукової роботи.

Науково-методичний семінар

Науково-методичний семінар щодо розгляду результатів дисертаційної роботи Колешня Я.О. (18.10.2017): «Управління енергетичною безпекою підприємства з метою забезпечення сталого розвитку (через економічну безпеку)», де слухали доповідь аспіранта кафедри менеджменту, у якій викладені основні положення дисертаційної роботи поданої на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності). Відбувалась дискусія у формі запитання-відповідь та обговорення результатів наукової роботи.

Науково-методичний семінар

Науково-методичний семінар щодо розгляду результатів дисертаційної роботи Омельченко А.I. (18.10.2017): «Економiчна модернiзацiя енергогенеруючих пiдприэмств на засадах сталого розвитку», де слухали доповідь аспіранта кафедри менеджменту, у якій викладені основні положення дисертаційної роботи поданої на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності). Відбувалась дискусія у формі запитання-відповідь та обговорення результатів наукової роботи.

Науково-методологічний семінар

Науково-методологічний семінар к.е.н, доцента Голюк В.Я. «Сутність та функції грошей» (15.02.17). У науково-методологічному семінарі взяли участь викладачі кафедри менеджменту. Семінар було спрямовано на ознайомлення з сутністю, функціями, етапами еволюції та різновидами грошей. У науково-методологічному семінарі взяли участь викладачі кафедри менеджменту: д.е.н, проф. Дергачова В.В., д.т.н, проф. Морозов О.Ф., к.е.н., доц. Фартушний І. Д., к.е.н., доц. Коцко Т.А., к.б.н., доц. Ситник Н.І., ст.викл. Мінкін О.Ю., асистент Кузнєцова К.О.

Науковий семінар викладач-викладачу

Науковий семінар викладач-викладачу. «Досвід викладання дисциплін іноземною мовою», місце проведення: НТУУ КПІ, дата: 13.12 2016 р. (доповідачі:, к.е.н., доц. Коцко ., к.б.н. доц. Ситник Н.І., к.е.н., доц. Голюк В.В., к.е.н., доц. Дунська А.Р., к.е.н., доц. Артеменко Л.П.) (13.12.2016).

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Напрями активізації інноваційної діяльності на промислових підприємствах»

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Напрями активізації інноваційної діяльності на промислових підприємствах», семінар студентів бакалавріату, що навчаються за напрямом підготовки «Менеджмент» зі спеціалізацією «Менеджмент  інноваційної діяльності» на тему: «Напрями активізації інноваційної діяльності на промислових підприємствах» (організаційний комітет: д.е.н., проф. Дергачова В.В., к.е.н., доц. Бояринова К.О., к.е.н., доц. Гук О.В., к.е.н., доц. Жигалкевич Ж.М., к.е.н., доц. Кравченко М.О., к.б.н. доц. Ситник Н.І.) (27.04.2017). Узяло участь 12 студентів.

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Детермінанти розвитку зовнішньоекономічної підприємств в умовах нестабільного середовища»

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Детермінанти розвитку зовнішньоекономічної підприємств в умовах нестабільного середовища» (організаційний комітет: д.е.н., проф. Дергчова В.В., к.е.н., доц.Дунська А.Р., к.е.н., доц.Луценко І.С., к.е.н., доц.Голюк В.Я., к.пед.н., доц.Пермінова С.О., к.е.н. Пічугіна М.А., к.е.н.Манаєнко І.М., к.е.н. Кузнєцова К.О.). (25. 04. 2017). Узяло участь 27 студентів.

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Активізація виробничо-господарськоїдіяльності підприємств в умовах обмеженості ресурсів розвитку»

Науково-практичний семінар студентів на тему: «Активізація виробничо-господарськоїдіяльності підприємств в умовах обмеженості ресурсів розвитку» (організаційний комітет: д.е.н., проф.Шульгіна Л.М., к.е.н., проф. Довгань Л.Є., к.е.н., доц. Коцко Т.А., к.е.н., доц Мохонько Г.А., к.е.н., доц. СавицькаО.М., к.е.н., доц. Чупріна М.О., к.е.н., доц. Артеменко Л.П., к.е.н., доц. Жигалкевич Ж.М., к.е.н., доц. Лазоренко Т.В., к.е.н., доц. Малик І.П., к.е.н., доц. Кравченко М.О., к.біол.н., доц. Ситник Н.І., к.е.н., ст. викл. Копішинська К.Ю.). (25.04.2017). Узяло участь 29 студентів.