НАВЧАЛЬНІ ЗАХОДИ – Відкриті лекції

ВІДКРИТІ ЛЕКЦІЇ

09.04.2024, О.М. ЛЕВАНДОВСЬКА, ПОМИЛКИ ПІДПРИЄМСТВ У ЕКСПОРТІ
12.03.2024, АРТЕМ ГАВРОНСЬКИЙ, ЯК ПОЧАТИ БІЗНЕС З НУЛЯ ТА СТАТИ УСПІШНИМ БІЗНЕСМЕНОМ

12 березня 2024 року розпочато цикл зустрічей з представниками бізнесу ( в рамках роботи гуртка соціогуманітарного спрямування «ОСА») зокрема з бізнесменом Артемом Гавронським. Було обговорено вкрай актуальну тематику – “Як почати бізнес з нуля та стати успішним бізнесменом» що вкрай зацікавило студентів різних курсів кафедри менеджменту підприємств.
Зокрема, на зустрічі були присутні студенти першого курсу у рамках освітньої компоненти “Міжнародні економічні відносини” та студенти 3 курсу у рамках освітньоі компоненти «Бізнес-планування».
На зустрічі Артем розповів про :🔹про умови відкриття бізнесу для роботи у міжнародному середовищі; 🔹 досвід семирічної зовнішньоекономічної роботи компанії та особливості роботи в Україні у воєнний час;
Під час цієї зустрічі студенти з’ясували для себе, як створити та вести власний бізнес успішно, з чого починати опрацювання бізнес-плану для заснування нового бізнесу. Також вони отримали інформацію щодо того, чим відрізняється ведення бізнесу в Україні та закордоном.
Ці знання студенти будуть використовувати при виконанні розрахункових та курсових робіт
Захід відбувся у оф лайн форматі у смарт-укритті CLUST (Бібліотека КПІ), саме живого та інтерактивного спілкування зараз потребують здобувачі.
Дякуємо всім учасникам заходу за плідну дискусію!

11.11.2023, ЧОРНІЙ ВІКТОРІЯ, МЕТОДИКИ ВЕДЕННЯ ПЕРЕГОВОРІВ ПРИ УКЛАДАННІ МІЖНАРОДНИХ КОНТРАКТІВ
24.03.2023, ПІЧУГІНА М.А., «ЄВРОПЕЙСЬКА МОДЕЛЬ ДІЛОВОЇ ДОСКОНАЛОСТІ»
15.03.2023, ГАННА ДЕРГАЧЕВА, «PR ТА ПОЗИТИВНИЙ ІМІДЖ ПІДПРИЄМСТВА»
10.02.22, ДУНСЬКА А.Р., засідання Антикризової ради громадських організацій України та Правління УСПП
09.11.21, Воржакова Ю.П., к.е.н., доцент, ОСОБЛИВОСТІ МІЖКУЛЬТУРНОЇ БІЗНЕС-КОМУНІКАЦІЇ
09.11.21, Чорній В.В., к.е.н, старший викладач, МЕТОДИКИ ВЕДЕННЯ ПЕРЕГОВОРІВ ПРИ УКЛАДАННІ МІЖНАРОДНИХ КОНТРАКТІВ
16.03.21, Пермінова С.О., к.п.н., доцент, ЗАХИСТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ
26.11.20, Манаєнко І.М., к.е.н., доцент, РЕГІОНИ В КОНКУРЕНТНОМУ СЕРЕДОВИЩІ
Бояринова К.О., д.е.н., професор, БІЗНЕС-ІДЕЯ СТАРТАПУ ТА ДЖЕРЕЛА ЇЇ ФОРМУВАННЯ

ГОСТЬОВІ ЛЕКЦІЇ

ВІТА МІРОШНИЧЕНКО, ЩО ТАКЕ ТА КОМУ ПОТРІБЕН СТАТУС АЕО  ПРИ ПЕРЕТИНІ КОРДОНУ?

Про це та багато іншого дізналися студенти під час гостьової лекції Віти Мірошниченко, керівниці практики митного регулювання та міжнародної торгівлі PwC в Україні. Наша гостя – це досвідчений фахівець в галузі міжнародної торгівлі та митного оформлення, провідний  експерт із питань міжнародної торгівлі Інкотермс та співголова Митного комітету Американської торгової палати в Україні.

Пані Віта детально розказала студентам про партнерство бізнесу з митними органами країни, статус авторизованого економічного оператора (АЕО), умови та процедуру його надання,  переваги у спрощенні митних процедур, які надає цей статус, в контексті оптимізації процесів переміщення товарів через кордони. Приємно було почути про те, що Україна долучилась до когорти 82 країн, в яких активно діє програма авторизованих економічних операторів. Якщо в перші роки існування програми АЕО лише кілька підприємств отримали цей статус, то останнім часом інтерес до цього інституту суттєво пожвавився і наразі вже понад 30 підприємств мають такий статус. Також гостя детально пояснила студентам як працює електронна черга перетину кордону на міжнародних автомобільних пунктах пропуску та особливості наступного етапу інтеграції бізнесу і митниці, зокрема, про створення окремої е-черги для    АЕО. Основна мета всіх цих заходів – максимальне спрощення митних процедур та їх прискорення при перетині митного кордону для тих хто прагне працювати за правилами.

Відповідаючи на питання, чому українські компанії не поспішають отримувати статус АЕО, пані Віта відповіла, процедура авторизації вимагає «відкрити всі двері» і показати, що абсолютно всі процеси підприємства прописані і організовані прозоро.  На таке може наважитися тільки чесний, «білий» та дуже сміливий бізнес. Висловлюмо щиру подяку Віті Мірошніченко за цікаву та корисну лекцію.

https://www.facebook.com/vita.miroshnychenko

Віта Мірошниченко
29.11.2023, КАТЕРИНА ІЛЛЯШ., СТВОРЕННЯ САЙТУ З НУЛЯ

З розумом, без стресу та втрат грошей.

Сьогодні складно представити бізнес, який не був би присутній у мережі Інтернет. Саме там споживачі шукають товари та послуги, інформацію про них, порівнюють пропозиції та продавців. Для компаній важливо бути представленими в Інтернеті, тому питання розробки сайту рано чи пізно постає перед більшістю керівників. З чого почати? Хто буде займатися розробкою? У якому порядку здійснювати розробку та наповнення, просування? На ці та на інші питання, пов’язані з розробкою сайту відповіла Катерина Ілляш, маркетолог-стратег із досвідом у сфері послуг та торгівлі у рамках гостьової лекції 29 листопада 2023 року. Було надано і теоретичне керівництво, і практичні поради. Лектор поділилась успішним кейсом розробки сайту. Крім того, бажаючі могли задавати питання. Катерина провела слухачів за лаштунками процесу розробки сайту, поділившись власним практичним досвідом.

24.10.2023, ГАЛІМБОВСЬКИЙ А.В., ЛОГІСТИКА 4.0 - ECO LOGISTICS

Логістика 4.0 – це що?

У сучасному бізнесі нові інформаційні технології відіграють ключову роль, оскільки вони підвищують ефективність бізнес-процесів та обґрунтованість управлінських рішень.  Інтернет речей (IoT), штучний інтелект (AI), аналітика даних,  автоматизація та роботизація докорінно змінюють логістичну галузь і бізнес-моделі функціонування логістичних компаній. Саме тому гостьова лекція генерального директора компанії “Ecol Logistics” Андрія Віталійовича Голімбовського на тему «Логістика 4.0 – смарт-рішення логістичного провайдера», яка відбулася 24 жовтня 2023 р., викликала неабиякий інтерес. Студенти дізналися про те, як проектується бізнес-модель компанії, визначаються основні компетенції смарт-провайдера – інтегратора аутсорсингових рішень в управлінні ланцюгами постачання, а також формується екосистема компанії «Ecol Logistics 4.0». Андрій Віталійович привернув увагу слухачів до необхідності трансформації мислення і системного погляду на бізнес, технології, персонал і взаємодію з бізнес-партнерами. Саме така комбінація дозволяє компанії   “Ecol Logistics” динамічно розвиватися, впроваджувати інновації і бути на крок попереду  конкурентів на дуже конкурентному ринку логістичних послуг.

19.10.2023, КАТЕРИНА БОБОШКО, DB Schenker Ukraine

У четвер 19 жовтня 2023 р. для студентів ОП «Менеджмент міжнародного бізнесу» відбулася гостьова лекція на тему «Роль логістичного оператора у міжнародній логістиці», яку прочитала керівник відділу продажів та маркетингу компанії «DB Schenker Ukraine» Катерина Бобошко. Початок лекції – 10.25. Код доступу: https://classroom.google.com/c/NjE5Njk5MzE1NTQx?cjc=jisjd43

27.04.2023, ТЕХНОЛОГІЇ ІННОВАЦІЙ В ЛОГІСТИЧНИХ СИСТЕМАХ

27 квітня 2023 року на кафедрі менеджменту підприємств Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» на практичних заняттях за дисципліною «Технології інновацій в логістичних системах» були запрошені спікери з презентацією своїх доповідей досвіду в логістиці.


Експерт комітету з розвитку штучного інтелекту при Міністерстві Цифрової трансформації, Голова Комісії цифрового автоспорту FAU, Керуючий Партнер компанії CleverAgri; Лауреат премії Аграрна Еліта України в номінації Інноваційність, Лауреат премії Ukrainian Smart Award, Внесена в Книгу рекордів України за «Автоматизацію аграрного підприємства»

Доповідь: «Цифрова логістика»

Ірина Едуардівна Кравець


Павло Петрович Пікулін

Засновник компанії Deus Robotics (https://deusrobotics.com/)

Доповідь: «Штучний інтелект, втілений у роботах»

Павло Петрович Пікулін


Майбутні менеджери – логісти отримали досвіт впровадження сучасних напрямків штучного інтелекту у логістичній системи, а також досвіт розробки, впровадження роботів і знайомстві з компанією Deus Robotics – робототехнічна компанія, що займається розробкою, виробництвом та продажом високотехнологічного обладнання для логістики.

10.05.22, ОЛІВЕР ГАРТ, «КОПОРАТИВНА СОЦІАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ»

24.06.2022, Емілія Жмайло, «SOCIAL MEDIA IN JOB SEARCH»