ПОТОЧНІ ЗАХОДИ – НАУКОВІ ЗАХОДИ

ПОТОЧНІ ЗАХОДИ
НАУКОВІ ЗАХОДИ

14.03.2023 р, Entrepreneurial Orientation and Organizational Flexibility in a Pandemic Crisis

14 березня 2023 року аспірантка Хлебинська О. прийняла участь у лекції Академії цифрових технологій і підприємництва Альянсу GISU 2023 – Entrepreneurial Orientation and Organizational Flexibility in a Pandemic Crisis, організованої доцентами кафедри менеджменту підприємств Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Мариною Пічугіною та Ліною Артеменко. Під час лекції були висвітлені наступні питання: Специфіка діяльності сектору МСП, Підприємницька орієнтація малих і середніх підприємств, Організаційна гнучкість у діяльності Підприємства та тематичні дослідження в секторі малого та середнього бізнесу.

28.02.2023 р., науково-методичний семінар в рамках 'Школи наукових керівників ФММ' на тему «PhD studies in UK. Opportunity and Challenges - Вивчення досвіду Великої Британії в сфері підготовки PhD»

Доповідачі: Eva Kipnis, Professor in Marketing, University of Bradford, School of Management,  United Kingdom   та Emma Johnson  (The University of Sheffield)  – a final year PhD student, Emma is co-supervised by Professor Eva Kipnis (University of Bradford), Professor Fraser McLeay and Dr Dahlia El-Manstrly (both The University of Sheffield).

Обговорення підходів до підготовки дисертаційних досліджень здобувачів ступеня доктора філософії, про особливості співпраці з керівником, процедуру захисту, вимоги до публікацій та самого дисертаційного дослідження. Обговорення відмінностей у підготовці здобувачів в Україні та Великій Британії.

В семінарі взяли участь НПП кафедри менеджменту підприємств.

23.02.2023 р., Лекція SCOTT CHRISTIANSON - «Blockchain Basics»

23 лютого 2023 року аспіранти Хлебинська Олександра та Салабай Владислав відвідали онлайн-лекцію професора, директора Центру підприємництва та інновацій у Трулаському коледжі бізнесу при Університеті Міссурі J. Scott Christianson на тему «Blockchain Basics». На лекції, організованої в межах міжнародної освітньої програми Ukraine Global Faculty, аспіранти дізнались про особливості використання технології Blockchain у сучасному бізнес – середовищі, почула поради щодо його корисності у бухгалтерському обліку, ланцюгах поставок та багатьох інших сферах.

25-27.02.2023, KPI school of creativity. Vol.3. Winter edition

В останні зимові вихідні аспірант 1 курсу Байло Олександр прийняв активну участь
у міжнародному грантовому навігаторі – Третя Школа креативності. Заняття у школі були
орієнтовані на можливості подальшої діяльності у проєктній сфері. Запрошені спікери
ділились власним досвідом у написанні, подачі та отриманні грантового фінансування на
впровадження проєктів, стартапів та креативних рішень. На заняттях охоплювались такі
теми досліджень:
Субота – 25.02.2023

  • Грантова заявка: створення команди, мотивація та дедлайни, спікер Ольга
    Демиденко
  • House of Europe: найкращі можливості ЄС, спікер Дар’я Костюк
  • Всеукраїнське та міжнародне просування проєктної ідеї, спікер Ярослав
    Бурлаков

Неділя – 26.02.2023

  • Грантові можливості для української молоді, спікер Ростислав Семка
  • Як написати 100% успішну грантову заявку: поради, спікер Олександра
    Фадєєва
  • Історія як дійти до грантової діяльності, спікер Сергій Горбачик

Понеділок – 27.02.2023

  • Грантовий пошук та ресурси, спікер Людмила Власюк
  • Зідзвон з Університетом Арізони
23.02.2023 р. Науково-методичний семінар з метою поглиблення міжнародної співпраці

23 лютого 2023 року на кафедрі промислового маркетингу Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» відбувся міжнародний науково-методичний семінар з метою поглиблення співпраці з Варшавською школою економіки (Польща) й Технічним університетом Берліна (Німеччина). У семінарі приймали участь аспіранти кафедри менеджменту підприємств: Бондар В.Ю. (аспірантка 4 року навчання), Хлебинська О.І. (аспірантка 3 року навчання), Байло О.О. (аспірант 1 року навчання) та  Салабай В.О. (аспірант 1 року навчання). Здобувачі ознайомились з результатами дослідження Alicja Fendrejewska на тему «Cultural Determinants of the Behavior of Market Entities in the Age of Globalization» а прийняли участь в обговоренні.

16.02.2023 р. міжнародний вебінар в рамках UK Lean Summit 2023

Проф. Дергачова В.В. та проф. Дунська А.Р. взяли участь у он-лайн вебінарі «Practical Cases for Introducing Kaizen» в рамках UK Lean Summit 2023

24.01.2023 р, Вебінар «Як знайти якісну освітню та наукову інформацію для своїх досліджень»

24 січня 2023 року аспірант 1 року навчання Пінчук Олександр став учасником вебінару «Як знайти якісну освітню та наукову інформацію для своїх досліджень» від головного бібліотекара Відділу інформаційної підтримки освіти та досліджень – Олени Косміної. Вебінар. На заході було розкрито важливі питання, які стосуються можливостей пошуку необхідних джерел у великій кількості сайтів та веб-сторінок та вимог, яким повинна відповідати освітня і наукова інформація. Пані Олена розкрила фішки правильного формування пошукового запиту, та ефективного зберігання результатів пошуку.

19.01.2023 р., Лекція DAVID RUBENS «Chaos & Complexity: Modelling Crisis Management in the 2020’s»

19 січня 2023 року аспірантка Хлебинська Олександра відвідала відриту лекцію навчального курсу з кризового менеджменту від британського професора, виконавчого директора Інституту управління стратегічними ризиками Девіда Рубенса — «Chaos & Complexity: Modelling Crisis Management in the 2020’s». На лекції, організованої в межах міжнародної освітньої програми Ukraine Global Faculty, аспірантка дізналась про проблеми, пов’язані з розумінням поточних кризових подій, підходи, необхідні для ефективного реагування на них, основні причини нездатності ефективно підготуватися до кризових подій, а також структуру і можливості для управління стратегічними ризиками та кризами, які відповідають викликам майбутнього покоління.

22.12.2022 р., SoftServe: ITeacher’s Meet-ups

В межах розвитку Soft Skills майбутнього науковця, Хлебінською Олександрою було відвідано навчальний тренінг від компанії SoftServe на тему «Вдосконалення викладання у вищій освіті: інституційний та індивідуальний виміри». Аспірантка набула знань щодо використання прикладного інструментарію для методичної експертизи силабусів; приймала участь в опрацювання розробки програми навчальної дисципліни та можливості удосконалювати її відповідно до вимог внутрішньої системи забезпечення якості; приймала участь в обговоренні  індивідуального та інституційного вимірів впровадження парадигми вдосконалення викладання.

25.10-21.12.2022 р., «ОСІННЯ ШКОЛА»

Протягом жовтня-грудня місяця аспіранти кафедри менеджменту підприємств Хлебинська О.,  Байло О., Салабай В. були учасниками освітньо-наукового заходу та відвідали цикл інтерактивних лекцій на тему «ОСІННЯ ШКОЛА: МОДЕЛЮВАННЯ, АНАЛІЗ ДАНИХ ТА ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ В ЕКОНОМІЧНИХ ДОСЛІДЖЕННЯХ»  Здобувачі дізнались багато нової інформації про сферу моделювання, Big Data й розвиток світових економічних тенденцій.

Крім того, в роботі Осінньої школи брали участь НПП кафедри менеджменту підприємств, за результатами якої отримали відповідні сертифікати про підвищення кваліфікації.

06.12.2022 р., Освітній хаб, цикл тренінгів: «Мистецтво управління часом»

6 грудня 2022 року аспірантка кафедри менеджменту підприємств Хлебинська Олександра відвідала онлайн тренінг «Техніка «100 справ» з циклу онлайн-тренінгів «Мистецтво управління часом». Аспірантка дізналась про основи особливості використання основи технології GTD (getting things done) та отримала практичні рекомендації з оптимізації власного часу.

21-22.11.2022 р., UGEN «Uni-Biz Bridge»

21-22 листопада 2022 року Хлебинська Олександра, аспірантка 3 року навчання відвідала онлайн-захід для викладачів у межах Всеукраїнського проєкту Uni-Biz Bridge від агенції UGEN. Доценти кафедри АКІТ Ігор Білецький, Лідія Піддубна, Євген Цегельник та В’ячеслав Буцький розповідали як майбутнім викладачам розвинути власні soft та hard skills з метою побудови мосту між бізнесом та освітою. В рамках проєкту Олексасндра відвідала  серію цікавих воркшопів

27.10.2022 р.,  Online-лекція: Безперервність ланцюгів постачання і ринок закупівель

27 жовітня 2022 року здобувач Манорик Г.О. відвідала онлайн-лекцію від EBA Management Development Centre спільно з Мариною Треповою, МВА, співзасновницею і виконавчою директоркою компанії IPSM Procurement & Supply Chain Professional. Протягом онлайн-лекції обговоювались реальні кейси, які зараз допомагають рухатись вперед бізнесу.

06.10.2022, International Sustainability Forum

06.10.2022 здобувачі магістерської  ОП Менеджмент і бізнес адміністрування гр. УВ-22мп прийняли участь в International Sustainability Forum. Захід проводився ГО Асоціація експертів зі сталого розвитку. Здобувачі почули поради практиків щодо управління під час кризи та пошуку можливостей для розвитку на прикладі провідних компаній. 

26.10.2022 р, Intellectual Economy development: Challenges vs. Opportunities

26 жовтня 2022 року аспірант другого року навчання Прудкий Віталій відвідав вебінар на тему: «Intellectual Economy development: Challenges vs. Opportunities», що відбувся у межах партнерства Альянсу GISU. Аспірант дізнався про актуальні дослідження у сфері Інтелектуального економічного розвитку та заслухав результати досліджень доктора економічних наук, професора кафедри економічної кібернетики Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Трофименко Олени Олексіївни та доктора економічних наук, доцента кафедри економічної кібернетики Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Єрешко Юлії Олександрівни.

04.10.2022 - 07.10.2022, IEEE International Conference on System Analysis & Intelligent Computing (SAIC)

05.10.2022 року викладачі кафедри взяли участь у ІІІ Міжнародній конференції з системного аналізу та інтелектуальних обчислень (IEEE Third International Conference on System Analysis & Intelligent Computing (SAIC). Науковці представили доповіді на секції «Інтелектуальний аналіз даних для складних соціально-економічних процесів і систем» (Data Mining for Complex Socio-Economic Processes and Systems) за такими напрямами досліджень:

Synchronization of Business Cycles of Ukraine and its Neighbor Countries. Viktoriia Dergachova, Viktoriia Holiuk and Nataliia Kuzminska.

– The Model of Additive Manufacturing Business Ecosystem in the Conditions of War in Europe. Oleg Kaminsky, Julia Yereshko, Maryna Kravchenko and Kateryna Boiarynova.

Financial Stability as a Factor of Ensuring Sustainable Development of Ukraine’s Economy in the Conditions of Globalization. Marta Kopytko, Mariya Vinichuk, Olga Guk, Lina Shenderivska and Hanna Mokhonko.

Influence of the Digital Economy on the Innovative Development of Enterprises. Zhanna Zhygalkevych, Yuliia Vorzhakova, Yana Koleshnya and Anna Dergachova.

– The Energy Independence of the European Countries: Consequences of the Russia’s Military Invasion of Ukraine. Michael Zgurovsky, Maryna Kravchenko, Kateryna Boiarynova, Kateryna Kopishynska and Ivan Pyshnograiev


16.06.2022 р. міжнародний круглий стіл «Війна в Україні: наслідки для світової економіки»

16 червня на факультеті менеджменту та маркетингу відбувся міжнародний круглий стіл на тему «Війна в Україні: наслідки для світової економіки». Мета заходу — обговорити поточну ситуацію та її наслідки для світової спільноти, а також поглиблення співпраці між ФММ і закордонними університетами-партнерами в рамках чинних угод про взаєморозуміння й співпрацю. У круглому столі взяли участь 79 фахівців з різних країн, зокрема Німеччини, Норвегії, Польщі, Чехії, Боснії та Герцеговини, Туреччини, США та України.

НПП кафедри менеджменту підприємств брали активну учать у заході.

27.01.2022 р., Вебінар Clarivate науковцям

27 січня 2022 року аспірантка кафедри менеджменту підприємств Бондар Валерія взяла участь у вебінарі від Державної науково-технічної бібліотеки України на тему “Оновлена платформа Web of Science: швидше, зручніше, ефективніше”. На вебінарі аспірантка дізналась у яких видання варто публікувати результати, чи є безоплатні публікації, опанувала варіації пошуку у Web of Science, дізналась ефективний алгоритм пошуку робіт за вказаною темою, та багато іншого.

13.01.2022 р., Аналіз грантової підтримки та ефективності співпраці за даними Web of Science та InCites

13 січня 2022 року аспірантка кафедри менеджменту підприємств Бондар Валерія взяла участь у вебінарі від Державної науково-технічної бібліотеки України на тему “Аналіз грантової підтримки та ефективності співпраці у Web of Science та InCites”. На вебінарі аспірантка дізналась як знайти і проаналізувати результати діяльності установ, використовуючи базу даних Web of Science та аналітичний інструмент InCites, як здійснювати за допомогою зазначених ресурсів пошук партнерів для співпраці та шукати інформацію про джерела фінансування досліджень.

08.12.2021 р., «Legal features of startup development»

8 грудня 2021року аспіранти кафедри менеджменту підприємств Мартиненко О.В, Манорик Г.О, Кизименко К.С., Хлебинська О.І.,  відвідали лекцію професора Фераса Мусіллі (FULBRIGHT) на тему: «Legal features of startup development». Цікаві практичні приклади Apple, Airbnb, Google, Silicon Valley, Tesla та багато запитань від присутніх

14-28.09.2021 р, серія вебінарів у межах партнерства Альянсу GISU

14 та 28 вересня 2021 року аспіранти кафедри менеджменту підприємств Хлебинська О.І., Кизименко К.С., Польова В.О., Мартиненко О.В., Манорик Г.О. відвідали серію вебінарів із закордонними партнерами у межах партнерства Альянсу GISU на тему «Entrepreneurship and Business 4.0». Здобувачі отримали інформацію щодо технологічних досягнень Індустрію 4.0 та її впливу на технології, підприємництво та інновації.

24.09.2021, ГАНШТЕЛЬ В., ПОПОВИЧ В., ГУСАК Д., Право. Бізнес. Торгівля

Студенти Ганштель Вікторія УЗ-11мп, Попович Василь УВ-81, Гусак Дарина УЗ-81 з викладачами кафедри відвідали Форум A2B «Law&Trade” «Право. Бізнес. Торгівля» 24.09.2021.
Цікаві бізнес-кейси, практичні поради, професійні спікери від Ernst&Young, Vodafone, McDonald’s, PepsiCo, Нова пошта, Open knowledge

‼️

 Дякуємо Liliya Plotnikova за запрошення

8.06.2021 р., 1st International Seminar” Contemporary Trends of the Academic Scientific Development in Management and Economic Sciences – European experiences”

8 червня 2021 року аспірантка першого року навчання Хлебинська Олександра прийняла участь у спільному міжнародному семінарі кафедри менеджменту підприємств та Ченстоховського політехнічного університету (Польща) на тему «1st International Seminar” Contemporary Trends of the Academic Scientific Development in Management and Economic Sciences – European experiences». Аспірантка отримала знання щодо організації міжнародної наукової співпраці та залучення у міжнародний науковий простір.

2020, Нова Пошта - проєкт «КРУТО», Київський інноваційний центр

Кафедра менеджменту спільно з  «Новою Поштою» – одним з найбільших роботодавців України провели проєкт «КРУТО».

Основною ідеєю цього проєкту було наблизити студентів і бізнес один до одного.

В межах проекту «Нова Пошта» допомагає студентам набути soft skills, які є необхідними в будь-якому напряму діяльності. Протягом десяти тижнів  тренери компанії проводили практичні тренінги: управління конфліктами, бізнес-презентації, тайм-менеджмент, сервіс, продажі, комунікації.

Заняття проводились у формі живого спілкування, студенти відпрацьовували свої навички на практиці.

Компанією «Нова Пошта» була організована екскурсія студентів у Київський інноваційний центр, що було надзвичайно цікаво студентам 3 і 4 курсу, майбутнім логістам, на практиці побачити найсучасніші логістичні технології, відчути специфіку роботи регіонального логістичного центру.