ПОТОЧНІ ЗАХОДИ – ШКОЛА ПРАКТИЧНОЇ ЛОГІСТИКИ

ПОТОЧНІ ЗАХОДИ
ШКОЛА ПРАКТИЧНОЇ ЛОГІСТИКИ

ОКСАНА ЯКОВЛЕВА, ЩО ВАМ НАДАЄ СИЛИ І ЕНЕРГІЮ, ЩОБ ТАК БАГАТО ВСТИГАТИ?

Що вам надає сили і енергію, щоб так багато встигати? З цього почалася розмова студентів з неперевершеною гостею Школи практичної логістики Оксаною Яковлевою, керівницею багатьох міжнародних компаній і  проектів, директоркою зі стратегічного розвитку Київської логістичної школи.  Це була чудова презентація про те, як технології та глобалізація змінили ландшафт логістики та ланцюгів постачання, які основні виклики і тренди в логістиці, що треба знати і вміти майбутньому фахівцю з логістики, що робити сьогодні, щоб бути там, де потрібно завтра.  І звичайно були змістовні відповіді на запитання студентів. А ще – дуже цінні поради, що читати, кого слухати і як розвиватись, щоб бути успішним і затребуваним в майбутньому.

Висловлюємо щиру подяку пані Оксані і сподіваємось на нові зустрічі і цікаві проекти.

28.03.24, ЮЛІЯ АГЛІЧАНОВА, ЛІДЕРСТВО В ЛОГІСТИЦІ: ЯК ДОСЯГТИ УСПІХУ І НЕ ЗУПИНЯТИСЬ!

28 березня 2024 р. в рамках Школи практичної логістики відбулася зустріч студентів з директором компанії «DB Schenker в Україні» Юлією Аглічановою.  Наша гостя розповіла історію свого кар’єрного зростання від маркетолога компанії «УВК», роботи на топ-посадах в логістичних компаніях Fiege, XPO Logistics, Raben, CAT Cargo Logistics Ukraine і до керівника українського підрозділу глобальної мережі DB Schenker. Особливий акцент було зроблено на важливості логістики в бізнесі та ролі. На завершення пані Юлія представила програму стажування студентів в компанії і перспективи потенційної співпраці з КПІ. Дякуємо Юлії Аглічановій  за відверту розмову зі студентами, позитивний настрій і віру в нашу перемогу і розвиток логістики в Україні.

14.03.24, БЕРГЕР КАРГО, ЛОГІСТИКА, ЗАГАРТОВАНА ВІЙНОЮ!

«БЕРГЕР КАРГО» – ЛОГІСТИКА, ЗАГАРТОВАНА ВІЙНОЮ!

Цей заголовок найкраще відображає сутність розмови студентів-логістів з  Валерієм Баранівським, генеральним директором та співзасновник логістичної компанії «Бергер Карго», яка відбулася 14.03.24 р. і ознаменувала початок роботи «Школи практичної логістики».

Пан Валерій розповів про історію створення компанії «Бергер Карго», яка на логістичному ринку працює вже 9 років. Спочатку це було невеличке підприємство, орієнтоване на обслуговування підприємців з Південної Кореї при імпорті їх товарів і, частково, доставку вантажів з України. Саме у той період було визначено основні ціннісні орієнтири – створювати логістичний продукт, що відповідає міжнародним стандартам якості, йти назустріч клієнту і розуміти його потреби, не нехтувати дрібними клієнтами. Найбільшим випробуванням для компанії стала війна. У той час, коли більшість міжнародних логістичних операторів скоротили свою присутність в Україні і майже не працювали, компанія «Бергер Карго» не зупиняла своєї діяльності ні на один день. Були дні, коли сам директор виконував функції вантажника, комірника та фасувальника. Проте ці випробування дозволили компанії вийти на новий рівень – отримати нових клієнтів, наростити обсяги послуг, збільшити складські площі тощо. І отримати феноменальний результат – за два роки війни компанія зросла у 6 разів!!! Найкращим визнанням професіоналізму логістичного оператора стала співпраця з всесвітньою некомерційною організацією World Food Programme, в рамках якої працівники компанії збирають тисячі гуманітарних продовольчих наборів та   відправляють людям в прифронтових районах.

 Сьогодні «Бергер Карго» – це успішний український 3PL-оператор, який має понад 90 тис.кв.м високоякісних і добре оснащених складських площ в Київській, Львівській, Чернівецькій областях, невеличкий парк власних вантажних автівок, понад 150 лояльних клієнтів. Компанія є ідеологом і власником  сучасної хмарної WMS «Бергер Софт», до якої проявляють інтерес клієнти компанії і навіть конкуренти. Ще  багато чого цікавого дізнались студенти з перших вуст, оскільки задавали чимало запитань.  Зокрема, їх цікавили нестандартні рішення в логістиці, особливості роботи з «важкими» і «легкими» клієнтами, умови зберігання товарів на складах, співпраця з ООН та обробка гуманітарних вантажів тощо. Особливий інтерес викликало запитання про можливості розпочати свій власний логістичний бізнес, «підводні камені» та існуючі ризики, пошук клієнтів та укладання угод. В цілому, це була дуже щира і відверта розмова успішного бізнесмена з логістами-початківцями, які прагнули дізнатися якомога більше про закулісся логістики в Україні.

Від імені кафедри менеджменту підприємств висловлюємо щиру подяку Валерію Баранівському за прекрасну зустріч і бажаємо логістичній компанії «Бергер Карго» подальшого процвітання, вийти на нові ринки логістичних послуг і доводити світу, що українські фахівці дуже професійні, креативні та клієнтоорієнтовані.