Карантин

Рекомендовано новий інструмент для дистанційного навчання –

Microsoft Teams GoogleClassroom – онлайн-навчання на кафедрі менеджменту

  • З метою налагодження процесу роботи зі студентами та для дистанційного навчання, в рамках дисципліни МЕВ викладачі кафедри менеджменту використовують таку популярну та зручну LMS-систему як GoogleClassroom.
  • Дана система не потребує додаткового навчання викладачів та студентів щодо її користування.
  • GoogleClassroom робить навчання більш продуктивним: він дозволяє зручно публікувати і оцінювати завдання, організувати спільну роботу і ефективну взаємодію всіх учасників процесу. Створювати курси, роздавати завдання і коментувати роботи учнів – все це можна робити в одному сервісі. Крім того, Клас інтегрований з іншими інструментами Google, а також може бути інтегрований з додатковими інструментами, наприклад, на перевірку плагіату робот, що здають студенти. В наш час це дуже актуально, особливо щодо питання підвищення рівня освіченості студентів.

Інструкція щодо користування системою Classroom:

Для початку роботи необхідно зайти на сайт: https://classroom.google.com/.

В правому верхньому куті буде позначка «+», на яку треба натиснути для створення власного курсу або для того, щоб приєднатися до існуючого курсу. Нажимаємо «Створити курс», погоджуємося з умовами. Далі випливає вікно, де потрібно написати назву курсу, предмет, аудиторію.

Відкривається вікно, вкладка «Стрічка» – головна сторінка. Там можна побачити код курсу, який надається студентам, щоб вони приєдналися до курсу; поле для запису повідомлень, оголошень, важливої термінової інформації.

Найважливішою у процесі навчання є вкладка «Завдання». У цій вкладці можна створити: завдання, завдання з тестом, задати питання, просто прикріпити матеріал для навчання. При створенні будь-якого виду завдання можна задати назву завдання, написати інструкцію до завдання, вказати тему, термін здачі та задати максимальний бал, який можна отримати за завдання.

На вкладці «Люди»можна побачити викладача (-ів), який закріплений за курсом і має змогу управляти ним (додавати завдання, студентів, редагувати та ін.) та студентів, що задіяні в курсі. Також на цій вкладці можна додавати/видаляти викладачів, студентів.

У вкладці «Оцінка» виставляється бал за роботу студента, яку він/вона також можуть прикріпляти до Класу.

Таблицю з балами та всі завдання що здають студенти, можна знайти як в Classroom,так і наGoogle-диску в папці Classroom, яка створюється автоматично.


Переваги використання[[1]]:

  • Проста настройка. Викладачі можуть організовувати курси, запрошувати учнів та інших викладачів, а також ділитися інформацією на сторінці «Завдання»: розміщувати завдання, питання і матеріали.
  • Економія часу та паперу. Планувати навчальний процес, створювати курси, роздавати завдання і спілкуватися з учнями – все це можна робити в одному сервісі.
  • Зручність. Учні можуть переглядати завдання в стрічці або календарі курсу або на сторінці “Список справ”. Всі матеріали автоматично додаються в папки на Google Диску.
  • Продуктивна комунікація. У Класі викладачі можуть публікувати завдання, розсилати оголошення і починати обговорення, а учні – обмінюватися матеріалами, додавати коментарі в стрічці курсу і спілкуватися по електронній пошті. Інформація про роботи, що здають учні постійно оновлюється, що дозволяє викладачам оперативно перевіряти завдання, ставити оцінки і додавати коментарі.
  • Інтеграція з популярними сервісами. У Класі можна працювати з Google Диском, Документами, Календарем, Формами і Gmail.
  • Доступність і безпека. Клас доступний безкоштовно для навчальних закладів, некомерційних організацій і приватних осіб. У цьому сервісі немає реклами, а матеріали і дані учнів не використовуються в маркетингових цілях.

[1]https://support.google.com/edu/classroom/answer/6376881?hl=ru&ref_topic=7175444