ТОНКИХ ОЛЕКСІЙ ГРИГОРОВИЧ

Кандидат економічних наук, доцент

Доцент кафедри менеджменту підприємств (сумісник)

Тел.: +38093-000-14-02

Е-mail: 1402at@gmail.com

Адреса: 01011 Київ, вул. Мала Шияновська (Немировича-Данченка), 2

НАУКОВІ СТУПЕНІ, ВЧЕНІ ЗВАННЯОСВІТАПУБЛІКАЦІЇ

2022 р.

Доцент кафедри готельно-ресторанного і туристичного бізнесу.
АД № 010500 від 6 червня 2022 р.

2013 р.

Кандидат економічних наук.
Диплом : ДК № 014278 від 31 травня 2013 р. Захист дисертації у спеціалізованій вченій раді Д 26.001.02 інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка (м. Київ, вул. Мельникова, 36/1), спеціальність 08.00.02 – світове господарство і міжнародні економічні відносини, на тему: «Георегіональні виміри міжнародної конкурентоспроможності України».

1.09.2004 – 18.03.2006

Київський економічний інститут менеджменту
Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності.
менеджер-економіст

1.09.2000 – 2.07.2004

Київський економічний інститут менеджменту
Менеджмент

МОНОГРАФІЇ

1. Теоретико-практичні підходи до ефективного функціонування ринку готельно-ресторанних послуг: стан, проблеми, тенденції: колективна монографія / за редакцією канд.іст.наук, проф. В.А. Русавської. – Київ: Видавництво Ліра-К, 2018. – 420 с. URL: http://lira-k.com.ua/preview/12517.pdf

2. Tonkykh O. G. The areas of formation of innovative marketing communications in the international socio-cultural sphere. Innovative trends in world trade development: the monograph / Edited by Prof. A. P. Rumyantsev Kyiv: NAU, 2018. 416 p. P. 349–361. (Англомовна монографія). URL: http://catalog.odnb.odessa.ua/opac/index.php?url=/notices/index/IdNotice:384056/Source:default

3. Equipment of hotel and restaurant complexes with network equipment. Prospective global scientific trends: Informatics, Architecture, Innovative technology, Ecology. Monographic series «European Science». Book 19. Part 2. 2023. P 61–90.  https://desymp.promonograph.org/index.php/sge/issue/view/sge19-02/sge19-02

СТАТТІ У БАЗАХ SCOPUS ТА WEB OF SCIENCE
  1. Viktoriia Derhachova, Oleksii Tonkykh, Svitlana Palii, Sergiy Bratushka and Andrii Zolkover. (2023). Blockchain Technology and the Transformation of Financial Systems: From Decentralization to Innovative Solutions in the Global Economy. Economic Affairs, Vol. 68, No. 04, pp. 2221-2228, December 2023. (Scopus) DOI: 10.46852/0424-2513.4.2023.30 https://ndpublisher.in/admin/issues/EAv68n5z4.pdf
  2. Oliinyk, O., Krasovskyi, S., Vasylenko, O., Prykhod’ko, K., Pliuta, O. and Tonkykh, O. (2022). Digitalization of Business Processes in the Hospitality Industry. Econ. Aff., 67(04s): 725-733. (Scopus) DOI: 10.46852/0424-2513.4s.2022.6
  3. Yastrubetska L., Orel M., Havrylenko N., Tonkykh O.& Yefimov V. Financial security management under the conditions of digitalization: the state and business entities. IJCSNS International Journal of Computer Science and Network Security, Vol.21. No.10, October 2021. Р. 310-316. (Web of Science (ESCI) DOI: https://doi.org/10.22937/IJCSNS.2021.21.10.44 URL: http://paper.ijcsns.org/07_book/202110/20211044.pdf
СТАТТІ У ФАХОВИХ ВИДАННЯХ
  1. Тонких О.Г. Особливості стравоварильних котлів у ресторанному бізнесу та харчовій промисловості / О. Г. Тонких, А. В. Антоненко, М. Ю. Криворучко // Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, (3), 109-117. https://doi.org/10.32782/tnv-tech.2024.3.11
  2. Тонких О.Г. Особливості механічного подрібнювального устаткування в ресторанному бізнесу та харчовій промисловості / О. Г. Тонких, А. В. Антоненко, С. М. Неіленко // Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, (2), 138-146. https://doi.org/10.32782/tnv-tech.2024.2.15
  3. Тонких О.Г. Впровадження технологій ІОТ в системах електропостачання промислових підприємств / О. Г. Тонких, А. В. Антоненко, Є. О. Зайцев // Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, (5), 23-32. https://doi.org/10.32782/tnv-tech.2023.5.3
  4. Тонких О.Г. Соціальні медіа як ефективний інструмент реклами туристичних і готельних послуг / Дьяченко Р. В., Тонких О. Г. // Бібліотекознавство. Документознавство. Інформологія : наук. журн. / М-во культури та інформ. політики України, Нац. акад. керів. кадрів культури і мистецтв. Київ : НАКККіМ, 2023. № 3. 152 с. DOI: 10.32461/2409-9805.3.2023.290994 URL: http://elib.nakkkim.edu.ua/handle/123456789/5158
  5. Тонких О, Антоненко А., Криворучко М., Стукальська Н., Толок Г. Моделювання рецептурного складу оздоровчих продуктів харчування на основі функціональних композицій. Вісник Хмельницького національного університету, №5, 2022 (313). С. 243-250. DOI: https://doi.org/10.31891/2307-5732-2022-313-5-243-250
  6. Тонких, О. Г., Антоненко, А. В., Стукальська, Н. М., Криворучко, М. Ю., Толок, Г. А. (2022). Технологія десертів функціонального призначення. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, (5), 27-37. https://doi.org/10.32851/tnv-tech.2022.5.4
  7. Тонких О. Г., Антоненко А. В., Криворучко М. Ю., Стукальська Н. М., Толок Г. А.,
  8. Удосконалення технології напівфабрикатів для піци з підвищеним вмістом харчових волокон. Вісник Хмельницького національного університету, №4, 2022 (311). С. 29-34. DOI 10.31891/2307-5732 http://journals.khnu.km.ua/vestnik/pdf/technew/2022/VKNU-TS-2022-N4(311).pdf
  9. Тонких О. Г., Олійник О. М., Сапельнікова Н. Л. Сучасні тенденції розвитку ринку готельно-ресторанних послуг. Актуальні проблеми економіки: фаховий економічний журнал. № 2. 2021. С. 40-46. DОІ: 10.32752/1993-6788-2021-1-236-40-46 URL: https://eco-science.net/wp-content/uploads/2021/10/2.21._topic_Oliynyk-O.M.-Sapelnikova-N.L.-Tonkikh-O.G.-40-46.pdf
  10. Тонких О. Г., Олійник О. М. Характеристика методів менеджменту в ресторанному бізнесі із класичним управлінням: спільне та відмінне. Ресторанний і готельний колсалтинг. Інновації: науковий збірник. Випуск 2, Київ: Вид. центр КНУКіМ, 2018. 162 с. С.81-92. URL: http://restaurant-hotel.knukim.edu.ua/article/viewFile/157174/158460
  11. Тонких О. Г. Теоретичні аспекти міжнародної транспортної логістики як складової формування конкурентоспроможності країни. Збірник наукових праць Донецького державного університету управління «Проблеми та перспективи забезпечення стабільного соціально-економічного розвитку». Серія «Економіка». Т. ХІХ, вип. 306. Маріуполь, ДонДУУ, 2018. 214 с. С. 147–154. URL: https://cutt.ly/PhKMWeF
  12. Тонких О. Г.,  Ревенко А. Д. Теоретичні аспекти взаємозв’язку інноваційних факторів та міжнародного конкурентного потенціалу підприємства. Стратегія розвитку України: наук. журн. Київ: НАУ, 2018. № 1. 189 с. С. 87–92. URL: http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/SR/article/view/14025
  13. Тонких О. Г.,Румянцев А. П. Інноватизація міжнародних маркетингових комунікацій у сфері соціально-культурного розвитку. Стратегія розвитку України: наук. журн. Київ: НАУ, 2017. № 2. 196 с. С. 21–26. URL: http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/SR/article/download/13899/19459
НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНІ ВИДАННЯ
  1. Equipment of hotel and restaurant complexes with network equipment. Prospective global scientific trends: Informatics, Architecture, Innovative technology, Ecology. Monographic series «European Science». Book 19. Part 2. 2023. P 61–90.  https://desymp.promonograph.org/index.php/sge/issue/view/sge19-02/sge19-02
  2. Тонких О.Г. Автоматизовані системи і технології в готельно-ресторанному бізнесі: навчально-методичний комплекс дисципліни / О.Г. Тонких – К.: Бібліотека КНУКіМ, 2019. – 71 с. (електронний варіант бібл. КНУКіМ К0814).
  3. Тонких О.Г. Автоматизовані системи і технології в соціокультурній сфері», навчально-методичний комплекс дисципліни: конспект лекцій навчальної дисципліни / О.Г. Тонких – К.: Бібліотека КНУКіМ, 2019. – 69 с. (електронний варіант бібл. КНУКіМ К0815).
  4. Тонких О.Г. Управління конкурентоспроможністю: навчально-методичний комплекс дисципліни / О.Г. Тонких – К.: Бібліотека КНУКіМ, 2019. – 109 с. (електронний варіант бібл. КНУКіМ К0885).
  5. Тонких О.Г., Олійник О.М. Менеджмент у соціокультурній сфері: навчально-методичний комплекс дисципліни / О.Г. Тонких, О.М. Олійник – К.: Бібліотека КНУКіМ, 2019. – 204 с. (електронний варіант бібл. КНУКіМ К0842).
  6. Тонких О.Г. Статистика сфери послуг: навчально-методичний комплекс дисципліни / О.Г. Тонких – К.: КНУКіМ, 2018. – 108 с. (друк)
  7. Тонких О.Г. Інформаційні системи і технології в готельно-ресторанному бізнесі: навчально-методичний комплекс дисципліни / О.Г. Тонких – К.: КНУКіМ, 2018. – 70 с. (друк)
  8. Тонких О.Г. Інформаційні системи і технології в соціокультурній сфері: навчально-методичний комплекс дисципліни / О.Г. Тонких – К.: КНУКіМ, 2018. – 73 с. (друк)
  9. Тонких О.Г. Управління конкурентоспроможністю: навчально-методичний комплекс дисципліни / О.Г. Тонких – К.: КНУКіМ, 2018. – 112 с. (друк)
  10. Тонких О.Г. Менеджмент у соціокультурній сфері: навчально-методичний комплекс дисципліни / О.Г. Тонких – К.: КНУКіМ, 2018. – 184 с. (друк)
  11. Батченко Л.В. Стратегічний менеджмент: навчально-методичний комплекс дисципліни /Л.В. Батченко, О.Г. Тонких – К.: КНУКіМ, 2018. – 132 с. (друк)
  12. Батченко Л.В. Економіка готельно-ресторанного і туристичного бізнесу: навчально-методичний комплекс дисципліни /Л.В. Батченко, О.Г. Тонких – К.: КНУКіМ, 2018. – 51 с. (друк)
ПАТЕНТИ НА ВИНАХОДИ
  1. Патент 154345 UA, МПК A23L 23/00, A23L 27/10 (2016.01) Спосіб виробництва соусу сливово-абрикосового / Антоненко Артем Васильович; Тонких Олексій Григорович та ін. — № u202300804; заявл. 01.03.2023; опубл. 08.11.2023, Бюл. № 45, 2023 р. URL: https://sis.nipo.gov.ua/uk/search/detail/1770331/
  2. Патент 154346 UA, МПК A23L 23/00, A23L 27/10 (2016.01) Спосіб виробництва соусу  сливово-аґрусового / Антоненко Артем Васильович; Тонких Олексій Григорович та ін. — № u202300805; заявл. 01.03.2023; опубл. 08.11.2023, Бюл. № 45, 2023 р. URL: https://sis.nipo.gov.ua/uk/search/detail/1770375/
  3. Патент 154347 UA, МПК A23L 23/00, A23L 27/10 (2016.01) Спосіб виробництва соусу сливово-вишневого / Антоненко Артем Васильович; Тонких Олексій Григорович та ін. — № u202300806; заявл. 01.03.2023; опубл. 08.11.2023, Бюл. № 45, 2023 р. URL: https://sis.nipo.gov.ua/uk/search/detail/1770332/
  4. Патент 154348 UA, МПК A23L 23/00, A23L 27/10 (2016.01) Спосіб виробництва соусу сливово-малинового / Антоненко Артем Васильович; Тонких Олексій Григорович та ін. — № u202300807; заявл. 01.03.2023; опубл. 08.11.2023, Бюл. № 45, 2023 р. URL: https://sis.nipo.gov.ua/uk/search/detail/1770353/
  5. Патент 154349 UA, МПК A23L 23/00, A23L 27/10 (2016.01) Спосіб виробництва соусу сливово-смородинового / Антоненко Артем Васильович; Тонких Олексій Григорович та ін. — № u202300808; заявл. 01.03.2023; опубл. 08.11.2023, Бюл. № 45, 2023 р. URL: https://sis.nipo.gov.ua/uk/search/detail/1770354/
ТЕЗИ ДОПОВІДЕЙ
  1. Тонких О. Г., Попик В. В. Організація форм праці у готельному господарстві та методи її удосконалення. Україна у світових глобалізаційних процесах: культура, економіка, суспільство: тези доповідей Міжнар. наук.-практ. конф., Київ, 22–23 березня 2023 р. / М-во освіти і науки України; Київ. ун-т культури, Київ. нац. ун-т культури і мистецтв. Київ: Вид. центр КНУКіМ, 2023, Част. 3 214 с. С. 187 – 189. URL: https://kuk.edu.ua/nauka/#tab-1-1-3
  2. Тонких О. Г., Шевченко Д. І. Особливості аналізу маркетингової діяльності обєкта ресторанного бізнесу. Гостинність, сервіс, туризм: досвід, проблеми, інновації : зб. тез доп. міжнар. наук.-практ. конф., м. Київ, 14-15 квіт. 2022 р. Київ : КНУКіМ, 2022. 294 с. С. 69 – 71. URL: https://fgritb.knukim.edu.ua/home/konferencii.html
  3. Тонких О. Г., Сапельнікова Н. Л. Особливості креативного проектування інформаційних автоматизованих систем в готельно-ресторанному бізнесі. Нематеріальна культурна спадщина як сучасний туристичний ресурс: досвід, практики, інновації : тези доповідей ІV Міжнар. наук.-практ. конф.-фестиваль, Київ, 20-21 травня 2021 р. Київ : Вид. центр КНУКіМ, 2021. 435 с. С. 414 – 418. URL: https://fgritb.knukim.edu.ua/home/konferencii.html
  4. Тонких О. Г., Ковтюх А. В. Етапи проектування інформаційних автоматизованих систем в ресторанному бізнесі. The 2-nd International scientific and practical conference «Achievements and prospects of modern scientific research» (January 11-13, 2021) Editorial EDULCP, Buenos Aires, Argentina. 2021. 618 p. С. 238–242.
  5. Тонких О. Г., Ковтюх А. В. Поняття і види інформаційних систем. The 2-nd International scientific and practical conference «Achievements and prospects of modern scientific research» (January 11-13, 2021) Editorial EDULCP, Buenos Aires, Argentina. 2021. 618 p. С. 243–249.
  6. Тонких О. Г., Ковтуненко Д. С. Підходи до управління витратами підприємств ресторанного бізнесу. Актуальні проблеми економіки, обліку, фінансів та права: теорія і практика: Міжнародна науково-практична конференція, 22 грудня 2020 р. Полтава: Центр фінансово-економічних наукових досліджень. 2020 р. 70 с. С. 66–67.
  7. Тонких О. Г., Ковтуненко Д. С. Теоретичні особливості процесу управління витратами в ресторанному бізнесі. Sciens and education: problems, prospects and innovations: Міжнародна науково-практична конференція, 29-31 грудня 2020 р. Кіото: Науково-видавничий центр «Sci-conf.com.ua» CPN Publishing Group, 2020 р. 808 с. С. 805–808.
  8. Тонких О. Г. Інноваційні автоматизовані технології нематеріальної культурної спадщини. Нематеріальна культурна спадщина як сучасний туристичний ресурс: тези доповідей ІІ Міжнар. наук.-практ. конф.-фестиваль, Київ, 25-26 жовт., 2018 р. Київ.: Вид. центр КНУКіМ, 2018. 390 с. С. 275–278. (тези).
  9. Тонких О. Г., Журавська І. В. Роль маркетингової політики у популяризації нематеріальної культурної спадщини. Нематеріальна культурна спадщина як сучасний туристичний ресурс: тези доповідей ІІ Міжнар. наук.-практ. конф.-фестиваль, Київ, 25-26 жовт., 2018 р. Київ.: Вид. центр КНУКіМ, 2018. 390 с. С. 269–273. (тези).
  10. Тонких О. Г., Франчук А. Р. Роль інформаційно-комунікаційних технологій у збереженні нематеріальної культурної спадщини. Нематеріальна культурна спадщина як сучасний туристичний ресурс: тези доповідей ІІ Міжнар. наук.-практ. конф.-фестиваль, Київ, 25-26 жовт., 2018 р. Київ.: Вид. центр КНУКіМ, 2018. 390 с. С. 278 – 280. (тези).
  11. Тонких О. Г., Гордієнко К. Г. Сучасні підходи до побудови ефективної системи інформаційного забезпечення підприємств соціокультурної сфери. Гостинність, сервіс, туризм: досвід, проблеми, інновації: тези доповідей IV Міжнар. наук.-практ. конф., Київ, 26-27 квіт., 2018 р. Київ.: Вид. центр КНУКіМ, 2018. 322 с. С. 320 – 322. (тези).
  12. Тонких О. Г. Методологічні основи оцінки ефективності застосування інформаційних технологій в сфері гостинності. Гостинність, сервіс, туризм: досвід, проблеми, інновації: тези доповідей IV Міжнар. наук.-практ. конф., Київ, 26-27 квіт., 2018 р. Київ.: Вид. центр КНУКіМ, 2018. 322 с. С. 315 – 319. (тези).
  13. Тонких О. Г. Особливості здійснення менеджменту зовнішньоекономічної діяльності соціокультурної сфери в епоху глобалізації. Формування сучасної парадигми менеджмент-освіти у срціокультурній сфері. Збірник доповідей Всеукраїнського науково-методичного семінару (м. Київ, 6 квітня 2017 р.), Наук. ред. д.е.н., проф. Я.М. Мартинишин. К.: КНУКіМ, 2017. 93 с. С. 27 – 28. (тези).